SKANDAL

Član IO HNS-a prijavljen zbog zlostavljanja

25.09.2009 u 09:33

Bionic
Reading

Kao bomba odjeknula je vijest iz Sportskih novosti da je Šime Zirdum, član Izvršnog odbora HNS-a, prijavljen policiji zbog seksualnog napastvovanja mlade nogometašice koja je sudjelovala na kvalifikacijskom turniru

Kao vođa delegacije hrvatskih nogometašica Šime Zirdum je s igračicama u dobi do 19 godina boravio u Krapinskim Toplicama, a jedna ga je nogometašica prijavila za bludne radnje, navodi isti list. Naime, do silovanja nije došlo, ali je zato član Izvršnog odbora na mobitel igračici svašta govorio što je ova navodno snimila te ju je policija ispitala, što nam je i potvrdila glasnogovornica PU zagrebačke Aleksandra Ljuba.

'Mogu potvrditi da smo dobili prijavu. Dio izvida smo obavili, napravili neke razgovore. S obzirom da se počinjeno djelo nije dogodilo na području PU zagrebačke, istragu će preuzeti kolege iz Virovitičko-podravske županije. Žrtva kaznenog dijela je maloljetna osoba i zato apeliram na medije da sačuvaju njen identitet u svrhu njene zaštite', kazala je Ljuba.

Ovo su teške optužbe za visoko rangiranog člana HNS-a Zirduma koji je sa ženskom A reprezentacijom trebao otići u Niš na kvalifikacijsku utakmicu sa Srbijom.