DIJELI IH DESET GODINA

Mourinho i Rodgers danas slave rođendan, a sutra...

26.01.2015 u 11:12

Bionic
Reading

Jose Mourinho i Brendan Rodgers, treneri Chelseaja i Liverpoola, danas slave rođendan a jedna od prigodnih želja mogla bi biti i pobjeda u sutrašnjem međusobhnom ogledu u Londonu

Mourinha i Rodgersa dijeli točno 10 godina (Portugalac slavi 51, Sjevernoirac 41) i gomila trofeja. Rodgers još nema niti jedan, a Mourinho u vrlo mladoj trenerskoj dobi već prilazi velikim rekordima i već sada se upisao u povijest sporta. Rodgers je lani razbudio uspavanog crvenog lava i došao na sam rub osvajanja Premiershipa s Liverpoolom, no Mourinho je reagirao u idealno odrađenom prijelaznom roku i Chelsea ponovno ima najjaču momčad u Engleskoj.

Chelsea juriša prema naslovu, a Liverpool utjehu traži upravo u sutrašnjem (20.45 Arenasport 4) uzvratu polufinala Liga kupa na Stamford Bridgeu. Prvi dvoboj na Anfieldu završio je rezultatom 1:1, a u Liga kupu pravilo gola u gostima aplicira se isključivo u produžecima... Liverpool je bio bolji u prvom ogledu, ali Curtois je pokazao zašto je među tri najbolja golmana na svijetu i u uzvratu je sve moguće.


Chelsea je u međuvremenu šokantno ispao iz FA kupa od Bradforda, dok je Liverpool odigrao 0:0 s Boltonom na Anfieldu i čeka revanš. Oba stratega odmah su usmjerila pažnju prema idućoj utakmici. Pobjeda vodi na Wembley, što je u Engleskoj uvijek stvar prestiža, a Liverpoolu bi sjajno poslužio i kao 'highlight' sezone u kojoj proživaljavaju očekivani pad nakon velike Rodgersove rekonstrukcije. Rodgers još nikada nije svladao Mourinha, upravo ga je on lani i zaustavio na putu do  naslova kojega je kasnije uzeo City, i kada ga napokon pobijedi bit će mu to vjerojatno jedna od najdražih.


Mourinho mu je 2004, naime, pružio priliku kao treneru mlade momčadi Chelseaja. Rodgers je tada bio anonimac i upijao je dio metoda već tada slavnog Portugalca. Sjedio je na kraju sobe u vrijeme nekih njegovih presica, pratio mu treninge i - razvijao svoj stil. Obojica su danas dokazali da su 'treneri od formata' i sa popriličnim međusobnim uvažavanjem pišu potencijalno veliku priču o trenerskom rivalstvu.

I kako god se ta priča bude razvijala uvijek će rođrndane slaviti na isti dan...

Mourinho je itekako znao proslaviti slavnu lanjsku pobjedu...