LJUBAV BEZ GRANICA

Predivna nogometna priča dobiva najvažnije poglavlje

20.12.2014 u 08:04

Bionic
Reading

Koliko ste puta čuli da netko na utakmicu ne ide jer... Stotine razloga će se pronaći, ako Vam se ne ide. Priča s juga Engleske donosi upravo suprotan primjer, kako se ide unatoč svemu. I čeka utakmicu života za desetak dana

Audrey Dyson je baka iz engleskog Yeovila. Slijepa je i 90 joj je godina. Sve do prije dvadesetak godina nije bila nogometni navijač, ali nakon što je postala udovica sin joj je predložio da ode s njima na utakmicu lokalnog Yeovil Town FC-a. Od tada gotovo da nije propustila utakmicu... Tada je počela pratiti regionalnog ligaša, no u zadnjih deset godina klub je 'porastao' za četiri ranga i igra u drugoj engleskoj ligi. Baka Audrey odlazi na sve domaće utakmice već 17 godina i kaže:

'Nikada neću prestati. Ne mogu više zamisliti život bez buke i emocija sa stadiona,' kaže iznimno popularna Audrey kojoj je klub, obzirom da je slijepa, omogućio slušanje radio prijenosa uživo.

'Kad sam prvi puta došla na stadion sve mi je bilo novo. Ali kad su dečki zabili gol i kad sam čula urlik oduševljenja - to je bilo to. Odmah sam se 'zakačila'. U međuvremenu sam se jako sprijateljila s ljudima koji sjede oko nas na tribini. Uvijek nude pomoć, savjete. Mislim da sam nekima pomalo i smiješna što slijepa s 90 godina idem na utakmice, ali nije me briga. Baš uživam,' govori nasmijana baka koju, kaže, uopće ne zanimaju Premiership, Liga prvaka...

'Ne, to uopće ne pratim: Samo Yeovil sine, samo Yeovil.'


Novinari Daily Maila razgovor su radili nakon pobjede Yeovila u drugom kolu FA kupa protiv Accringtona. Zahvaljujući toj pobjedi sada im slijedi ogled 4. siječnja s Manchester Unitedom.

'Vrijeme je curilo, ali znala sam da ćemo zabiti. Šest minuta prije kraja čula sam taj predivan zvuk slavlja, ali bilo je toliko glasno da nisam čula na radiju tko je zabio... Odmah smo zabili i drugi i sad čekamo United,' kaže vesela baka i okreće se utakmici koja će podići na noge ovaj gradić od 40 tisuća stanovnika.

'Svi pričaju o toj utakmici, a ja ne znam što bih očekivala. Ovisi kakve igrače United izvede na teren... Kako god, jedva čekam da počne. Navikla sam i na slavlja i gorka razočaranja. Nogomet me naučio da se ništa ne zna unaprijed, pa tako ni kad je s druge strane Manchester United,' niti ne pomišlja na predaju unaprijed baka Audrey čije slike možete pogledati u originalnom članku.

Zadnja pobjeda Yeovila dovela im je u goste slavni Man United