'ON JE DRUGI IGRAČ REALA'

Slaven Bilić zbog Luke Modrića ogorčen na Fifu!

29.10.2014 u 09:56

Bionic
Reading

Fifa je u utorak objavila skraćeni popis igrača koji konkuriraju za dobijanje Zlatne lopte, nagrade najboljem noometašu svijeta. Međutim, među tih 23 imena nije bilo Luke Modrića, koji je u ponedjeljak u Španjolskoj proglašen za najboljeg veznjaka lige

Iako nitko ne osporava vrijednost tih 23 igrača koji su na popisu, ipak su mnogi začuđeni što na njoj nema našeg Luke Modrića. Jer ako igrač koji u ligi kojoj šarm daju upravo igrači na veznoj pozciji, i kojeg proglase najboljim igračem godine, ne zaslužuje biti barem među 23 - onda je to frustrirajuće. A potvrdio je to i Slaven Bilić, bivši hrvatski izbornik, koji je s Modrićem dugi niz godina surađivao još od hrvatske U-21 reprezentacije, pa sve do Eura 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

'Žao mi je što mu je marketing oteo ulazak u ovu skraćenu listu za Zlatnu loptu. Nema iza sebe odlično SP? Možda, ali nemaju ga ni neki drugi, a neki tamo nisu ni bili. Modrić ima Ligu prvaka, koju nije dobio, već ju je osvojio! Engleski me novinari pitaju je li Luka najbolji igrač Reala. Naravno da nije, tu je CR, Bale, ali po važnosti u momčadi, on je drugi igrač Reala. Ne želim obezvrijediti nagradu, radi se ipak o France Footballu, Fifi, Zlatnoj lopti, ne znam kako će nominacije teći sljedećih godina, ali znam da je Modrić kandidat koji barem mora biti među ova 23 igrača', rekao je Bilić za Sportske novosti, a koji trenutno obnaša dužnost trenera u Bešiktašu, vodeće momčadi turske lige.

Cijeli članak pročitajte OVDJE