OPROŠTAJ OD KOLEGE

Dirljiva poruka Ibre: Ovo je velik gubitak, bio je najbolji!

01.08.2014 u 17:20

Bionic
Reading

Bivši kapetan švedske nogometne reprezentacije Olof Mellberg raskinuo je ugovor s danskim prvoligašem FC Kopenhagenom, te objavio završetak svoje igračke karijere, što je posebno pogodilo Zlatana Ibrahimovića…

'Ovo je bio posljednji ugovor u mojoj karijeri', rekao je Mellberg koji je u karijeri između ostalih igrao i za Villarreal, Aston Villu i Juventus.
Za švedsku reprezentaciju Mellberg je odigrao 117 utakmica, a zajedno sa Zlatanom Ibrahimovićem vodio je reprezentaciju do osmine finala SP-a u Južnoj Koreji i Japanu 2002. godine, kao i četvrtfinala dvije godina kasnije na Euru u Portugalu.

Upravo je Zlatan umirovljenje legendarnog braniča najviše pogodilo, ako je vjerovati njegovoj poruci koju je ostavio na Facebooku:

'Dan kada je Olof odlučio oprostiti se od reprezentacije bio je velik gubitak za švedski nogomet i izabranu vrstu. Ali za mene osobno još i veći. Kad sam ga imao u ekipi nikad nisam gledao unazad, jer sam znao da je iza mene i mogao sam se koncentrirati na ono što se događa naprijed.

Olof je osoba koja me tjerala naprijed na terenu. Ima pobjednički mentalitet kao nitko drugi. Odbija gubiti i ne samo u nogometu, nego u svemu. Kad bi izgubio, što se rijetko događalo, ne bi to htio priznati. To je ono što ga je daleko odvelo u karijeri.

Imao sam dvostruku sreću s Olofom. Prvo zato što sam igrao s njim, a drugo jer sam ga znao kao osobu. On je po meni najbolji švedski nogometaš svih vremena, a kao osoba još je i bolji. Želim njemu i njegovoj obitelji sve najbolje u budućnosti.'