ISPOVIJEST OD A DO Ž

Da Silva se opet oglasio; što će na ove teške riječi kazati Kovač?

17.07.2014 u 08:56

Bionic
Reading

Očekivano, nakon što je Eduardo da Silva u otvorenom pismu objavio kako se oprašta od hrvatske nogometne reprezentacije, oglasio se i prozvani izbornik Niko Kovač. Ali Da Silva je otišao korak dalje...

Naime, hrvatski Brazilac Eduardo da Silva, koji je sa 29 golova drugi najbolji strijelac reprezentacije svih vremena iza Davora Šukera, odlučio je u velikom intervjuu za Večernji list (u dva dijela, četvrtak i petak) izbacio sve iz sebe.

Opušten i očito dobro raspoložen, 31-godišnji Da Silva – koji je nedavno potpisao za brazilski Flamengo - izbacio je iz sebe sve što ga tišti, od odnosa sa Zdravkom Mamićem ('Zdravko Mamić nema nikakve veze s tim, reprezentaciju nisam napustio zbog Mamića!') pa do dosad neispričanih priča iz svlačionice Hrvatske u mandatu Nike Kovača.

'Otkad sam u reprezentaciji, ozračje nije bilo nikad lošije, stožer se prema nama ponašao poput strogih teta u vrtiću', rekao je između ostalog Eduardo dodavši na temu SP-a u svom rodnom Brazilu:

'Bio je to veliki neuspjeh. Uoči prvenstva čak mi je i veliki Arsene Wenger rekao da naša reprezentacija, s ovim igračima, mora igrati barem u polufinalima velikih natjecanja. Jako me pogodilo i kad me izbornik Kovač pozvao i rekao da unosim negativno ozračje, mislim da to nisam zaslužio.'

Nema sumnje kako će nakon ovih riječi, i svega ostalog što je Eduardo da Silva kazao u svojoj velikoj ispovijesti, opet podići prašinu.

Za očekivati je kako će se vrlo brzo – nakon što cijela ispovijest bude objavljena (četvrtak i petak) - oglasiti i prozvani izbornik Niko Kovač (o njemu je rekao još puno toga što će uznemiriti HNS!) i ostali koji će se prepoznati.

Na pitanje o odnosu s izbornikom Hrvatske Kovačem, te jesu li imali možda problema, Dudu je između ostalog kazao:

'Vjerojatno je napravio znatno manje za reprezentaciju od mene! Zapravo, siguran sam da sam dao više od njega!'

Zaista teške riječi. Sapunica se očito nastavlja...

Cijeli intervju pročitajte OVDJE