CRNA STATISTIKA

Šok za šokom! To se Barci nije dogodilo 11 godina

17.04.2014 u 14:21

  • +15

Kup kralja, Real Madrid - Barcelona 2-1

Izvor: Screenshot / Autor: tportal.hr

Bionic
Reading

Prošlo je 11 godina otkako je katalonski nogometni div Barcelona pretrpio tri uzastopna poraza u svim službenim natjecanja u kojima je nastupao...

Povijest se ponovila ove srijede kada je Gareth Bale postigao sjajan pogodak u 85. minuti finalne utakmice Kupa kralja za pobjedu Real Madrida 2-1. Bio je to treći uzastopni poraz momčadi Gerarda Martina, a prethodna dva upisao je unazad tjedan dana. Prošlog je tjedna Barcelona poražena u uzvratnoj utakmici četvrtfinala Lige prvaka od Atletico Madrida (0-1), a potom je za vikenda kiksala na gostovanju kod Granade (0-1).

Posljednji se put takav niz dogodio na prijelazu iz siječnja u veljaču 2003. godine. Tada je trener bio Louis van Gaal, a Barcelona je redom padala protiv Valencije (2-4), Celte (0-2), nakon čega je otkaz dobio nizozemski stručnjak, te za kraj protiv Atletico Madrida, koji je s trenerske klupe vodio pokojni Luis Aragones.

Posljednji put kada je Barcelona upisala tri uzastopna poraza s istim trenerom dogodilo se u travnju 2000. godine, a tada je na trenerskoj klupi sjedio Llorenc Serra Ferrer. Barcelona je tada nizala poraze protiv Chelseaja (1-3), Mallorce (0-3) i Atletico Madrida (0-3). No nije ni tu bio kraj nizu jer je Barcelona tri dana kasnije poražena s 0-3 i protiv Ovieda.