DUNDEE POKAZAO PUT

Hearts poražen, Jurčić sipa komplimente

18.08.2009 u 09:43

Bionic
Reading

Suparnik zagrebačkog Dinama u 4. pretkolu nogometne Europske lige, škotski Hearts, porazom je krenuo u novo nacionalno prvenstvo. U dvoboju 1. kola igranom u ponedjeljak, Hearts je izgubio na gostovanju kod Dundee Uniteda sa 2-0

Hearts je sezonu otvorio porazom

Oba pogotka za domaćine postigao je nekada velika nada Evertona Danny Cadamarteri (4-11m, 85).

Hearts je nastupio u sastavu: Kello, Santana, Kucharski, Palazuelos, Bouzid, Stewart, Goncalves, Obua, Jonsson, Witteveen (Black, 54), Nade (Novikovas, 78).

Kazneni udarac iz kojega je Dundee United poveo skrivio je Eggert Jonsson, dok je Michael Stewart u 52. minuti isključen zbog dva žuta kartona.

Dinamo i Hearts će svoju prvu utakmicu 4. pretkola igrati u Zagrebu u četvrtak.

Susret je uživo gledao i trener Dinama Krunoslav Jurčić, koji unatoč rezultatu nije škrtario u komplimentiranju sljedećeg protivnika.

'Fizički su jaka ekipa, imaju dosta visokih igrača i igraju izuzetno discipliniran nogomet. Iako u momčadi ima dosta stranaca, igraju tipičan otočki nogomet s puno nabacivanja. Jaki su u skoku i imaju igrače koji natrčavaju na 'otpatke'. U svakom slučaju, riječ je o izuzetno ozbiljnoj ekipi čiji trener drži visoki nivo discipline i treba ih respektirati.'