ZA ŠKOTSKU I PORTUGAL

Štimac u repku zove Halilovića a u stožer Krstičevića

18.05.2013 u 10:21

Bionic
Reading

Hrvatska nogometnu reprezentaciju u lipnju čekaju dva ogleda - prvo protiv Škotske u Zagrebu, kvalifikacijski za odlazak na SP u Brazilu a potom i prijateljski protiv Portugala

Iako je do službenog objavljivanja kandidata ostalo još nekoliko dana, izbornik Igor Štimac ipak je otklonio sva medijaska nagađanja hoće li na njegovom popisu za dvije predstojeće utakmice biti novih imena, točnije hoće li pozvati Dinamovog 'klinca' Alena Halilovića, oko kojeg se dosta špekuliralo hoće li igrati za Hrvatsku ili Bosnu i Hercegovinu.

'Halilović je definiran. Radujem se što ću sudjelovati u njegovom nogometnom razvoju. Radi se o briljantnom talentu', rekao je Igor Štimac, izbornik hrvatske nogometne reprezentacije, koju 7. lipnja očekuje kvalifikacijski meč sa Škotskom u Zagrebu, a tri dana kasnije prijateljska revija protiv Ronaldova Portugala u Ženevi.

U razgovoru za Jutarnji list, Štimac je dodao da će biti još promjena, to jest noviteta u kadrovskoj 'križaljci. Posebice zato jer je ostao bez još jednog člana stručnog stožera, Igora Tudora.

Štimčev izbor je već najavljen, to je Mišo Krstičević

'Mišo je trener radnik i odlično bi nam došao u reprezentaciji. Čekam da riješi svoj poslovni odnos s Hajdukom', poručio je Štimac. Drugim riječima, čim Krstičeviću završi ugovor s Hajdukom (30. lipnja), pridružit će se reprezentaciji. Ako riješi papire, možda se to dogodi već za Škotsku.

Štimac je definirao plan priprema. Svojevrsne pretpripreme odradit će u Međugorju od 27. svibnja dok ono pravo slijedi od 2. lipnja u Zagrebu.

U Međugorju Štimac sigurno neće imati reprezentativce koji kasnije završavaju sa sezonom: Srna, Eduardo, Modrić, Rakitić, Mandžukić, Schildenfeld, možda i Pletikosa. Nekima će trebati osvježenje (Sammir i Šimunić), ali u Zagrebu će se okupiti svi, pa i Modrić, Ćorluka i Lovren koji nemaju pravo nastupa protiv Škotske.