2:0 NA SANTIAGO BERNABEU

Desetkovani Real s Modrićem dobio Celtu

20.10.2012 u 20:29

Bionic
Reading

'Kraljevski klub' se s 14 bodova, barem privremeno, probio na četvrto mjesto. Za vodećom Barcelonom zaostaje pet bodova, ali Katalonci tek moraju odraditi utakmicu 8. kola, kasnije večeras protiv Deportiva

Luka Modrić odigrao je svih 90 minuta za Real Madrid koji je u 8. kolu španjolske Primere pobijedio Celtu s 2-0.

Zanimljivo, momčad iz Viga je slavila na dva posljednja gostovanja na Santiago Bernabeuu, ali bilo je to još 2005. i 2006. godine. Mourinhov Real si nije dopustio takav posrtaj, premda Madriđani nisu briljirali u subotnjoj utakmici.

Portugalski je stručnjak od prve minute na teren izveo svu trojicu kandidata za poziciju playmakera - Nijemca Mesuta Özila, Brazilca Kaku i našeg Modrića. Hrvatski reprezentativac je pritom igrao na poziciji defenzivnog veznjaka, uz bok Xabiju Alonsu, a umjesto Samija Khedire. Kaka je, pak, u prvu momčad upao umjesto Angela di Marije koji je ušao u nastavku utakmice.

Realovi su nogometaši poveli u 12. minuti i to 'slučajnim' pogotkom Gonzala Higuaina. Argentinac je želio nabaciti s lijevog krila, ali lopta je okrznula jednog gostujućeg igrača i završila u golu. Konačnih je 2-0 pogotkom s bijele točke postavio Cristiano Ronaldo u 67. minuti. Tome je prethodio prekršaj Gustava Cabrala na Özilu. Zanimljivo, Realu je ovo bio 41. dosuđeni penal u posljednjih pet sezona, po čemu je rekorder u svih pet najjačih europskih liga. Na drugom je mjestu Milan s 39 dosuđenih jedanaesteraca. Dodajmo i da je Ronaldo devetim ovosezonskim prvenstvenim pogotkom samostalno preuzeo vodstvo na ljestvici strijelaca.

'Kraljevski klub' se s 14 bodova, barem privremeno, probio na četvrto mjesto. Za vodećom Barcelonom zaostaje pet bodova, ali Katalonci tek moraju odraditi utakmicu 8. kola, kasnije večeras protiv Deportiva.

U drugoj završenoj utakmici subotnjeg programa Malaga je na svojoj Rosaledi pobijedila Valladolid s 2-1 i učvrstila se na trećem mjestu.

Španjolska 1. liga, 8. kolo
Real Madrid 2 0 Celta Vigo
Strijelci
1:0 G. Higuaín (10') 2:0 C. Ronaldo (11m, 70')
Sastavi
I. Casillas
Pepe
R. Varane
M. Essien
S. Ramos
O. Xabi Alonso
L. Modrić
C. Ronaldo
M. Özil (73' J. Maria Callejón)
G. Higuaín (85' K. Benzema)
Kaká (45' Á. Di María)
S. Álvarez
A. Túńez
G. Cabral
R. Lago
H. Mallo
C. Bustos (53' M. Bermejo)
L. Alex Sanchez
B. Oubina Melendez
M. Krohn-Dehli
I. Aspas (58' P. Chu-Young)
A. Fernández (77' E. De Lucas)
Žuti kartoni
O. Xabi Alonso 53'
I. Casillas 69'
S. Ramos 77'
G. Cabral 67'
R. Lago 78'