PROBLEMI S KRIMINALOM

Pogledajte kako Brazilci 'čiste' favele za SP 2014.

29.08.2012 u 12:39

Bionic
Reading

Brazilci su se odnedavno odlučno bacili na posao 'čišćenja' nogometa od huligana i rješavanja problema droga u favelama. Do Svjetskog nogometnog prvenstva preostalo je još samo dvije godine

Kriminal u favelama i nogometni huligani označeni su kao glavni problemi organizatora Svjetskog prvenstva u nogometu koje će se 2014. održati u Brazilu. Vlast najnogometnije zemlje svijeta već se neko vrijeme bori protiv te dvije pošasti, pa policija 'čisti' najsiromašnije četvrti od dilera i vodi pravi mali rat s lokalnim kriminalcima.

Tako brazilski fotoreporteri s vremena na vrijeme u svijet šalju fotografije do zuba naoružanih snaga sigurnosti koje nerijetko i pod paljbom pokušavaju uhititi sitne i krupne dilere u sirotinjskim favelama.

Istodobno, s brazilskih stadiona stižu dramatične vijesti o porastu huliganskog nasilja, upotrebe hladnog i vatrenog oružja u sukobima, mrtvimai ranjenima, i to svakako nije dobra preporuka za Svjetsko prvenstvo 2014.

No organizatori uporno ponavljaju da će u naredne dvije godine riješiti oba problema. A do tada nam ništa drugo ne preostaje nego pratiti razvoj situacije.