MAKEDONSKI OPTIMIZAM

'Promjene koje donosi Štimac su naša šansa'

22.08.2012 u 21:01

Bionic
Reading

Nakon što je Velšanin John Toshack dobio otkaz za novog izbornika makedonske nogometne reprezentacije izabran je Čedomir Janevski (51). Premijeru na makedonskoj klupi Janevski će imati 7. rujna protiv Hrvatske na otvaranju kvalifikacija za svjetsko prvenstvo 2014.

Janevski je već četvrti makedonski izbornik u posljednjih 14 mjeseci. Do lipnja 2011. nacionalnu vrstu je vodio Mirsad Jonuz, potom je 7. kolovoza prošle godine momčad preuzeo John Toshack, a protiv Litve je izborničko kormilo privremeno preuzeo Goce Sedloski.

'Ovo je velika čast, međutim nema previše vremena za slavlje. Očekuju nas iznimno teške kvalifikacije za SP 2014. godine i ispred nas je mnogo posla,' kazao je Janevski, te prokomentirao skupinu u kojoj su osim Hrvatske i Wales, Belgija, Škotska. te Srbija.

'Sve reprezentacije se s pravom nadaju visokom plasmanu. Ne želim ništa obećavati, no sve ćemo pokušati,' kazao je.

Novi makedonski izbornik smatra kako je velika prednost što su dva suparnika iz skupine s područja bivše Jugoslavije (Hrvatska, Srbija) koje odlično poznaje, kao i Belgija u kojoj je godinama radio.

'Hrvatska je odigrala sjajno na Europskom prvenstvu, ali i ona ima novog izbornika. Štimac će sasvim sigurno donijeti neke promjene, a to neće moći tako brzo. To je naša šansa. Imamo dva tjedna za pripreme, vjerujem u kvalitetnu naših igrača i ne bojim se gostovanja u Zagrebu,' kazao je Janevski, te dodao:

'Želim da Makedonija igra odgovorno i disciplinirano. Moramo poštovati sve naše suparnike, ali i izgraditi pobjednički mentalitet.'

Janevski je prošle sezone vodio grčki Ethnikos, a tijekom karijere trenirao je i ciparski Enosis Neon Paralimni, beogradsku Crvenu zvezdu, belgijski Gent i Club Brugge.