PRIČA IZ TOGA

Voodoo svećenik: Reprezentaciju opsjeda bog smrti

21.03.2012 u 18:31

Bionic
Reading

Možda u riječima togoanskog voodoo svećenika ima i istine kada se prisjetimo što je sve doživio togoanski nogomet u posljednjih pet godina

Glavni voodoo svećenik Toga pozvao je nacionalni nogometni savez da mu dopusti da pomogne reprezentaciji koju, prema njegovom mišljenju, progoni smrt.

'To radi Egoun (bog nasilne smrti). On ima potrebu ubijati i plašiti. Ako mi vođe nogometnog saveza dopuste mogao bih riješiti reprezentaciju tog problema zauvijek', rekao je Togbui Gnagblondjro III.

Možda u njegovim riječima ima i istine kada se prisjetimo što je sve doživio togoanski nogomet u posljednjih pet godina.

U 2007. godini je 13 delegata saveza poginulo u padu helikoptera. Tri godine kasnije autobus pun reprezentativaca, koji su putovali na utakmicu Afričkog kupa nacija u Angoli, je napadnut, te su pritom ubijena dva igrača.

Godinu dana kasnije, u požaru autobusa momčadi prve togoanske lige, Etoile Filante, poginulo je šest nogometaša, a 26 ih je ozlijeđeno.

'Energija smrti nas još uvijek progoni. Svi su poginuli zbog svoje nacionalnosti. Dosada još nitko nije poduzeo ništa kako bi se se njihov duh oslobodio', rekao je svećenik.