ZASLUŽILI KRITIKU

Mourinho: Igrači su puno jeli i pili tijekom praznika

04.01.2012 u 21:37

Bionic
Reading

Realov kapetan Iker Casillas četvrtu godinu zaredom proglašen najboljim vratarom svijeta, ispred Neuera i Valdesa

Madridski Real namučio se u prvoj utakmici osmine finala Kraljeva kupa protiv Malage u Madridu (3:2 nakon što su gosti vodili 2:0) što je razbjesnilo Mourinha.

'Rekao sam igračima na poluvremenu da bih najradije zamijenio svu jedanaestoricu! Napravio sam tri zamjene kako bi se momčad probudila, iako sam razmišljao da to napravim čak i prije poluvremena, ali ne volim to raditi. Trojica koju sam povukao iz igre na poluvremenu (Kaka, Callejon i Arbeloa, nap. a.) nisu bili ništa lošiji od ostalih', kazao je Mourinho.

Primijetio je da se neki igrači Reala s božićnih blagdana nisu vratili u idealnome stanju.

'Neki igrači doživljavaju blagdane kao dane za odmor, dok drugi putuju svijetom i ne prestaju jesti i piti', dodao je Portugalac, kojega 10. siječnja čeka nimalo ugodan uzvrat u Malagi.

Trener Barcelone Josep Guardiola progovorio je o mogućem odlasku na kraju sezone, nakon što je plasirana informacija da će ga u Barci naslijediti trener Athletica Marcelo Bielsa. Guardiola je kazao kako još ne razmišlja o produžetku ugovora s Barcelonom, koji mu istječe na kraju sezone.

'Još nisam odlučio o produljenju. Kada budem to učinio, prvo ću to priopćiti predsjedniku kluba Sandru Rosellu. Bielsa? I on i još mnogo ljudi zna što mislim o njemu. Njegovo znanje ne dovodim u pitanje. Sposoban je voditi Barceloninu momčad ', kazao je Guardiola.

Usput, Realov kapetan Iker Casillas (30), u izboru Instituta za nogometnu povijest i statistiku iz Kölna, izabran je za najboljega svjetskoga vratara, i to već četvrtu godinu zaredom. Iza Casillasa svrstali su se Neuer iz Bayerna, Victor Valdes iz Barcelone, Buffon iz Juventusa, Čech iz Chelsea, Urugvajac Muslera iz Galatasaraya, Hart iz Manchester Cityja, Julio Cesar iz Intera, Paragvajac Villar iz argentinskog Estudiantesa i umirovljeni Nizozemac Van der Sar, bivši vratar Manchester Uniteda.