TEŠKO DOKAZIVO

Mourinho iPhoneom vodi Real u Zagrebu?

12.09.2011 u 19:44

Bionic
Reading

I Španjolci sada nagađaju kako će Jose Mourinho utakmicu Dinama i Reala voditi iz hotelske sobe, kao i prošlosezonski uzvrat protiv Barcelone na Nou Campu. Svi su ga tražili po Nou Campu, a on je sjedio u sobi, zavaljen u fotelju, grickao pistacije iz minibara i iPhoneom slao upute pomoćnom treneru Aitoru Karanki. Navodi se da će mu društvo u Esplanadi praviti njegov skaut za Dinamo Jose Morais

Prema Uefinim pravilima, suspendiranom treneru uoči utakmice zabranjen je pristup svlačionici te bilo kakav kontakt s igračima. Dopušteno mu je ući u igračku kabinu petnaest minuta nakon završetka utakmice. On, naravno, ne dolazi ni na najavnu ni na odjavnu konferenciju za novinare.

Međutim, Mourinho je kao suspendirani trener već provocirao Uefu. Još dok je bio u Chelseaju, u vrijeme suspenzije zbog optužbi da je sudac Frisk ušao u Barcinu svlačionicu, izigrao je Uefine 'stražare' i mobitelom vodio utakmicu protiv Bayerna u Londonu. Čak su i televizijske kamere ulovile trenutak kako pomoćni trener Rui Faria tijekom utakmice trči s ceduljicom do tada prvog Joseova asistenta Steve Clarkea. Faria je, unatoč toplom vremenu, nosio vunenu kapu, a ispod nje slušalice.

Četvrti sudac Peter Vink u 67. minuti došao je do klupe Londonaca i upozorio ih da su 'provaljeni' te je Faria tada prekinuo komunikaciju s Mourinhom, koji je, poslije se saznalo, tijekom utakmice sjedio u teretani u klupskom hotelu, samo pedesetak metara od stadiona.

Uefa je tada bila najavila istragu, ali sve je palo u vodu jer ništa nisu mogli dokazati. Naravno, Mourinhovi ljudi 'pravili su se grbavi' tvrdeći kako šefa nisu ni čuli ni vidjeli satima uoči utakmice.