GOMEZOV NASLJEDNIK

Katalinić 'izvisio', Alvarezu klupa Kolumbije

09.09.2011 u 10:27

Bionic
Reading

Hrvatski nogometni stručnjak Ivan Katalinić ipak neće voditi kolumbijsku reprezentaciju. Za novog izbornika ove južnoameričke vrste izabran je Leonel Alvarez (46)

Katalinić se spominjao kao mogući nasljednik Hernana Daria Gomeza koji je vodio Kolumbiju nešto više od godine dana, a ostavku je podnio u kolovozu ove godine nakon što je optužen za fizičko nasilje nad jednom ženom.

Alvarez je bio Gomezov pomoćnik, a prije toga je vodio Medellin. Tijekom igračke karijere odigrao je 101 utakmicu za reprezentaciju i postigao jedan gol. Nastupio je i na dva svjetska prvenstva, 1990. u Italiji i četiri godine kasnije u SAD. Igrao je za najbolje kolumbijske klubove (Independiente Medellin, Cali i America Atletico Nacional), a neko vrijeme je bio i član španjolskog Valladolida, meksičkog Veracruza i američkih prvoligaša Dallasa i New England Revolutiona.

Kolumbija je posljednji put na World Cupu nastupila 1998. u Francuskoj, dok je na ovogodišnjem izdanju Copa Americe ispala u četvrtfinalu od Perua nakon produžetaka. Prije toga u skupini s Argentinom, Kostarikom i Bolivijom završili su prvi bez primljenog gola.