DOBRO DJELO, LOŠ ZAVRŠETAK

Ratni heroj bez posla zbog nogometaša Blackburna

20.03.2009 u 16:21

Bionic
Reading

Zapravo je cijela priča splet nesretnih okolnosti. Neki će ustvrditi da si je bivši pilot RAF-a, a donedavno civilni pilot, sam kriv, no činjenica je da je Pablo Mason samo htio pomoći nogometašu Blackburna koji se smrtno boji letenja. To ga je koštalo posla!

Kad su se tijekom kolovoza prošle godine nogometaši Blackburn Roversa vraćali iz Finske čarterom, civilnim Airbusom A320, nitko nije ni sanjao kakvi će se problemi iz toga izroditi nepunih godinu dana kasnije. Naime, Robbie Savage panično se boji letenja i, da bi mu pomogao izdržati trosatni let, kapetan aviona Pablo Mason dopustio mu je da putovanje provede u pilotskoj kabini.

Let je dobro prošao, nekadašnji igrač Manchester Uniteda preživio je i slijetanje i svi su sretni otišli kućama. No, ubrzo je stigla prijava na adresu kapetana Masona, inače nekadašnjeg pilota RAF-a koji je početkom 90-ih sudjelovao u čak 23 borbene misije u Tornadu tijekom Pustinjske oluje, i to zbog popuštanja u antiterorističkim protokolima.

Naime, brojne aviokompanije su nakon teroristički akcija Al Kaide i ostalih skupina diljem svijeta zabranile svom osoblju da puštaju u kokpite civilno osoblje. Kako je Savage ulaskom u pilotsku kabinu prekršio to pravilo, teret krivnje pao je na zapovjednika aviona, kapetana Masona. Odlikovani vojni pilot dobio je otkaz, a žalba na odluku njegovog poslodavca teško da će uroditi plodom. Tako je završila priča o ljubaznom 57-godišnjem kapetanu koji je na privatnom letu, plaćenom isključivo za nogometaše Blackbourna, izgubio posao jer je htio pomoći.