NAKON 21 GODINE

HRT ostao bez utakmica Prve HNL

06.07.2011 u 16:09

Bionic
Reading

Hrvatska radiotelevizija gubi još jedan veliki sportski projekt iz svojeg programa, a na Prisavlju su takvom odlukom razočarani. Kao suradnike u projektu, HRT boli što je Udruga prvoligaša svoja prava ustupila Digitelu, te je poslano priopćenje koje prenosimo u cijelosti

Nakon 21 godine uspješne suradnje HRT-a i Udruge prvoligaša, ove sezone prvi put najbolje utakmice Hrvatske nogometne lige nećete gledati na ekranima Hrvatske radiotelevizije, ali vjerojatno nina jednoj od televizija s nacionalnom koncesijom.

Ove godine, naime, Udruga prvoligaša prvi puta nije izravno pregovarala s HRT-om o prodaji prava emitiranja, već ih je prodala tvrtci Digitel Komunikacije.

Unatoč silaznoj putanji interesa javnosti za utakmice HNL-a, unatoč svim problemima kroz koje HNL prolazi , a isključivo u interesu hrvatskog nogometa, HRT je za manji broj utakmica nego prošle sezone ponudio 10 posto veću cijenu. Usporedbe radi, da bi HNL zbog svojih gledatelja zadržao na svojim ekranima, HRT je za jednu sezonu HNL-a nudio gotovo kao za dvije godine Lige prvaka!

To, međutim, nije bilo dovoljno i HRT zbog toga iskreno žali.