I POŠTARI NOSE ORUŽJE

Gullit: Bilo me strah, ali došao sam zbog zarade

08.06.2011 u 18:10

Bionic
Reading

Bivši proslavljeni nizozemski reprezentativac Ruud Gullit priznao je ono što svi već znaju - da je jedini motiv odlaska u egzotične klubove samo dobra zarada

Bivši nizozemski reprezentativac te igrač velikog Milana Ruud Gullit u siječnju ove godine postao je trener ruskog prvoligaša Tereka, iz glavnog čečenskog grada Groznog. Priznao je Gullit da u početku nije bio sasvim siguran da je donio pravu odluku.

'U početku sam rekao, sigurno neću doći ovdje. Neću lagati, naravno, došao sam zbog dobre zarade, ali vukla me i avantura. Na početku sam bio jako uplašen jer ovdje svi nose oružje. Čak i poštari. Polako sam se naviknuo na te stvari', prenijeli su lokalni mediji.

Terek iz Groznog osnovan je 1946. godine, a prije tri godine čečenski je prvoligaš dobio novi stadion na koji stane 30.000 ljudi. Klupski predsjednik je Ramzan Kadirov, ujedno i prvi čovjek Čečenije.

'S Kadirovom nemam kontakt jer me ne plaća on, već sponzori. To mi je lakše jer se mogu distancirati od politike', zaključio je Gullit.

Terek je nakon 11 kola ruskog prvenstva na 11. mjestu, sa 12 osvojenih bodova.