A TKO ISPADA?

Prva HNL završila remijem Dinama i pobjedom Hajduka

21.05.2011 u 20:48

Bionic
Reading

U subotu je odigrano posljednje, 30. kolo Prve HNL, čime je završena još jedna domaća nogometna sezona. Prvak je odavno znan, no daleko smo od odgovora na pitanje tko ispada i koliko će klubova iduće sezone igrati elitno nogometno natjecanje u Hrvata

Utakmicama 30. kola Prve HNL završeno je još jedno domaće nogoloptačko natjecanje. Dinamo je odavno osigurao naslov, Hrvatski dragovoljac već je neko vrijeme 'fenjeraš' za kojeg se zna da će ispasti u niži rang natjecanja, a u subotu nevečer saznali smo i konačni poredak ostalih ekipa. Split je remijem na Maksimiru stigao na korak od drugog mjesta na ljestvici, no Hajduk je pobjedom nad Lokomotivom na Poljudu ipak obranio status viceprvaka države.

Varaždinci su protiv Intera igrali za 'goli život' jer, kako Udruga prvoligaša još uvijek nije definirala brojnost prvoligaša iduće sezone, tako je domaćim dečkima prijetilo čak i ispadanje iz lige. No uvjerljivom pobjedom od 3:0 Vugrinec i društvo sami su sebi presudili i izborili opstanak. Spomenuti Vugrinec novim prvenstvenim pogotkom stigao je do svog 122. gola u Prvoj HNL i sad je na samo četiri udaljen od najboljeg strijelca domaćeg natjecanja Igora Cvitanovića.

Rječani su na svojoj Kantridi domaćim navijačima pripremili novu 'gorku pilulu'; Zadar je s dva pogotka osvojio sva tri boda, dok su Vinkovčani, suprotno uličnim najavama, na svom travnjaku ipak minimalno svladali Istru. Uoči utakmice bilo je puno priča o navodno namještenoj utakmici, no ekipa Cibalije poštenim je pristupom ipak utišala glasove.

U preostalim utakmicama Zagreb je u gostima pobijedio sa 3:2 Hrvatski dragovoljac, Karlovac i Šibenik odigrali su 1:1 na travnjaku grada na četiri rijeke, a Slaven Belupo je u Koprivnici bio bolji od Osijeka sa 2:1.