MIRNO DO FINALA

Porto opet gazi stopama Josea Mourinha

05.05.2011 u 22:56

Bionic
Reading

Villarreal je završio svoj europski put, nogometaši Porta pokazali su puno više u dvije utakmice i unatoč porazu od 3:2 zasluženo će se boriti za naslov u Europskoj ligi

Osam godina nakon trijumfa u Sevilli protiv Celtica Porto će se ponovno boriti za naslov u Europskoj ligi. Tada ih je vodio Jose Mourinho, a momčad je zapravo samo uzimala zalet za trijumf u Ligi prvaka iduće godine. Sada je trener Joseov dugogodišnji pomoćnik Andre Villas Boas i Europa ponovno ne može biti spokojna.

Golemi dio posla Porto je obavio na svom Dragau kad su 'žutu podmornicu' torpedirali s nedostižnih 5:1, a u uzvratu u Villarrealu mirno su potvrdili plasman u peti europski finale. Ponovno je poveo Villarreal, i ponovno je strijelac bio Cani, ali bliska povijest se ponovila i Porto je proizveo novi preokret. Izjednačio je Hulk nakon sretnog odbijanca od domaćeg bloka, a za 2:1 je zabio Falcao. Kolumbijac, koji je u prvom susretu zabio čak četiri gola, s novim je uspjehom došao do rekordnih 17 golova u jednoj europskoj sezoni.

Villarrealu je za utjehu ostalo da pokuša svoj prepuni stadion razveseliti oproštajnom pobjedom i u tome su uspjeli. U 75. minuti izjednačio je iskusni bek Capdevilla, dok je pet minuta kasnije Rossi iz penala donio pobjedu Španjolcima, ali ponovno nisu uspjeli ući u europsko finale.

Porto će se za drugi naslov u ovom natjecanju u svojoj povijesti boriti protiv Brage.

Sretni gol za 1:1 kojim su sahranjene ambicije Villarreala