POTPORA IZ OSIJEKA

'Mamić promovira Hrvatsku u svijetu'

18.04.2011 u 16:50

Bionic
Reading

Sastanak navijača i simpatizera GNK Dinama održan je u ponedjeljak u Osijeku, a raspravljalo se, između ostalog, o podršci Zdravku Mamiću, osudi dijela BBB-a prema GNK Dinamu i izvršnom predsjedniku

Priopćenje prenosimo u cijelosti:

1. Članovi GNK Dinama su suglasni da se da puna podrška izvršnom predsjedniku gospodinu Zdravku Mamiću zbog izvrsnih nogometnih rezultata, kako u prvenstvu H.N.L-a kao i kupu Hrvatske, te kvalitetnim natjecanjima u Europskim ligama.

Daljnja podrška zbog dugogodišnjeg uspješnog poslovanja GNK Dinamo i rada sa mlađim kategorijama, kao i doprinosu GNK Dinama u sve selekcije Hrvatske nogometne reprezentacije.

Puna podrška pri dovođenju igračkih pojačanja kako iz zemlje, tako i inozemstva, te odabiru najkvalitetnijih trenera za vođenje nam najdražeg kluba.

Sudjelovanje gospodina Zdravka Mamića u humanitarnim akcijama, kako odigravanja utakmica, tako i doniranje većih sume novaca u iste svrhe.

Reklamiranje svakog derbija u Zagrebu, te dodjela navijačima uz ulaznicu određenih rekvizita, kapa, šalova...

Dinamo i gospodin Zdravko Mamić promoviraju kako grad Zagreb tako i Republiku Hrvatsku na međunarodnoj sceni.

2. Mi navijači Dinama koji smo u bivšoj Jugoslaviji sami snosili troškove dolaska na derbije, u Split, Beograd, Sarajevo, Ljubljanu, Tuzlu, Mostar, ogorčeni smo ponašanjem BBB kojima Zdravko Mamić je plaćao troškove putovanja, ulaznica i smještaja pri gostovanjima, a isti su činili nerede po stranim državama kao i na Maksimirskom stadionu. Zadnji i najgori osud je napad na grčke navijače, te sliku koju smo nedavno gledali s bakljama, noževima uperenim u ne znamo koga za svaku je osudu.

Mi kao navijači i ujedno branitelji Slavonije i Baranje osuđujemo politikantsko ponašanje navijača BBB i nalažemo da državni organi preispitaju odgovornost pojedinaca BBB kriminalističkom obradom te oduzimanjem putovnica kako ne bi mogli praviti nerede i štetiti ugledu Dinama u inozemstvu, kao i zabranu ulaska na stadion Maksimir, gdje su isti dosada napravili neviđene nerede skoro destabilizirajući unutarnje organe RH.

3. Mi navijači Dinama i simpatizeri smatramo da bi odlaskom gospodina Zdravka Mamića Dinamo došao u nezavidnu situaciju, kao i KK Cibona, Split i riukomet i košarka grada Osijeka.

Pa se pitamo može li nam šačica pojedinaca koji sebe nazivaju navijačima Dinama uništavati i rušiti nam voljeni klub. Mi navijači i simpatizeri Dinama iz Slavonije i Baranje, kao i iz Hercegovine oduprijet ćemo se protivnicima Dinama svim sredstvima, pod cijenu dolaska u Zagreb u što većem broju.

Branitelji i navijači Dinama.
U ime kluba navijača:

Trener nogometa i dragovoljac Domovinskog rata Vladimir Jeličić
Bojnik HV Marinko Zanze
Pukovnik HV Stanko Maloča
Bivši igrač Željko Turupolec
Tomislav Budinčić
Dragovoljac Jozo Bertanjoli
Dragovoljac Mile Bilandžija
Dragovoljac i invalid Domovinskog rata, kao i književnik Milenko Ćorić

MAMINJO, NE DAJ SE UZ TEBE JE SLAVONIJA I BARANJA, ZAPADNI SRIJEM I CIJELA
HERCEGOVINA!'

Mamić je postao slavan i po svojim ispadima