1:0 ZA DINAMO

Calello za trijumf Dinama u Kranjčevićevoj

02.04.2011 u 22:01

Bionic
Reading

U gradskom derbiju u Kranjčevićevoj pred tri tisuće gledatelja Dinamo je minimalnom pobjedom, pogotkom Calella u 23. minuti, svladao gradske rivale te pobjegao Hajduku na deset bodova prednosti

Zagreb – Dinamo 0:1 (0:1)
Strijelac: 0:1 Calello (23')

Prvih 20 minuta Zagreb solidno je parirao Dinamu, u Kranjčevićevoj, no nakon uvodne dobre igre 'pjesnika' gosti iz Maksimira su zagospodarili terenom i sve više pritiskali obranu domaćeg sastava. Iz prvog pravog udarca prema golu Zagreba Dinamo je poveo. Igrala se 23. minuta kada se se sam izborio za loptu sa nekih 20-ak metara i odmjerenim udarcem postigao pogodak koji se ispostavio kao pobjednički. Dinamo je do kraja prvog dijela rutinski držao sve konce u igri i održavao svoju rezultatsku prednost.

U nastavku Dinamo krenuo još malo žustrije i agresivnije, prijeteći prvenstveno iz daljine preko Moralesa i Beqiraja, no do promjene rezultata nije došlo. Tada se i Zagreb počeo buditi, pa su tako 'pjesnici' krenuli na sve ili ništa, a ujedno su imali nekoliko izglednijih prilika, a najveće su imali Celišćak u 58. minuti i Abdulrahimi u 81. minuti koji su se sami našli pred Kelavom, no golman hrvatskog prvaka je u oba dva navrata izašao kao pobjednik.

Dinamo je tako došao do nove pobjede, a valja istaknuti to da 'modri' već pet kola nisu primili pogodak i imaju uvjerljivo najmanje primljenih golova u ligi.