PREOBLIKOVANJE NK ISTRE 1961

Grad Pula platit će gotovinom milijun kuna

22.03.2011 u 18:50

Bionic
Reading

O vrućoj temi preoblikovanja NK Istre 1961 oglasili su se danas i pulski pročelnici Erik Likšić i Bernard Zenzerović, demantirajući na konferenciji za novinare da će Grad u posrnulog prvoligaša ubrizgati 6,6 milijuna gotovine

Izravnavanje pasive i aktive, a radi se o 20 milijuna kuna, provest će se kroz 25-godišnje pravo korištenja stadiona. Naime, kako je pojašnjeno, NK Istra 1961 daje pravo na korištenje stadiona, a ne vlasništvo nad stadionom.

Kako je istaknuo pročelnik Ureda Grada Bernard Zenzerović, Grad Pula ne preuzima dug NK Istre, već nudi mogućnost vjerovnicima da naplate potraživanja kroz vlasničke udjele u Klubu.

'Grad Pula platiti će milijun kuna u gotovini, dok će se preostalih 1,8 milijuna kuna pretvoriti u prava korištenja stadiona', kazao je pročelnik pulskog Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić. Za iznos PDV-a od 3,8 milijuna kuna Grad Pula zatražit će prijenos potraživanja, koji će se potom prenijeti u temeljni kapital kao udio Grada.

Također, Grad Pula imat će pravo odlučivanja u Klubu sukladno udjelu u temeljnom kapitalu, a financiranje samog poslovanja, kako su istaknuli, ostat će kao i do sada, putem Proračuna, odnosno preko programa Javnih potreba.