KAO NA FILMU

Odglumio ozljedu pa bolničkim kolima bježao od policije

07.10.2016 u 14:48

Bionic
Reading

Ekvadorski reprezentativac Enner Valencia na utakmici s Čileom odglumio je ozljedu kako bi ga liječnička ekipa iznijela s terena. Sve kako bi izbjegao uhićenje jer nije platio alimentaciju

Na stadionu u Quitu navijači su uživali u pobjedi svojih reprezentativaca 3:0, ali su i uživo svjedočili scenama kao iz akcijskih komedija najkvalitetnije holivudske produkcije.

Scene sa samoga kraja utakmice imaju i priču koja im prethodi, a ona kaže kako je Enner Valencia, jedan od najboljih ekvadorskih nogometaša, inače član Bilićeva West Hama na posudbi u Evertonu, u velikim problemima. 'Zaboravni' Enner već duže vrijeme svojoj nekadašnjoj družici ne plaća alimentaciju za njihovu zajedničku kćerkicu. Dug se popeo na vrtoglavih 17.000 dolara, a Valenciju su čim se priključio pripremama reprezentacije policajci podsjetili da plati dug inače će ga morati privesti i novac utjerati sudskim putem.

No Enner je sve to smetnuo s uma, namjerno ili ne, no njegov ga je glupi inat - jer je tih 17.000 dolara trećina njegove tjedne plaće - doveo u situaciju da mora bježati pred policijom. I to na utakmici reprezentacije! Pred prepunim stadionom!

Dakle, Valencia je utakmicu sjajno odigrao, već u 16. minuti asistirao je prezimenjaku Antoniju Valenciji za vodstvo 1:0, doslovno je bio jedan od najboljih na terenu. Kako se bližio kraj utakmice Valencia je posustajao, a u 82. minuti jednostavno je legao na travnjak i zatražio izmjenu. Naravno, nije mu bilo ništa, no morao je nekako izbjeći policajce koji su ga čekali kako bi ga priveli po svršetku utakmice. A na travnjaku prava drama, tražio je Valencia i masku s kisikom, kao, nije mu dobro. Nekako su ga polegli na nosila i smjestili na manje vozilo prve pomoći kako bi ga s terena prevezli do bolničkih kola koja su čekala na atletskoj stazi.

Ali nisu ni policajci od jučer, nekolicina njih u punoj ratnoj spremi, naoružani do zuba, tračali su za vozilom prve pomoći. Valjalo je osigurati da osumnjičenik ne pobjegne! Na kraju je potjera završila loše za policiju - Valencia je stadion napustio u ambulantnim kolima uz pratnju nekolicine ljudi iz stožera reprezentacije. U bolnici su ga pregledali i odmah otpustili, a u međuvremenu su njegovi odvjetnici pokušali izgladiti nesporazum. Čini se da su i uspjeli jer sud je po hitnom postupku ukinuo nalog za uhićenje. Valencia se obvezao u najkraćem mogućem roku platiti zaostalu alimentaciju, no ako ne održi obećanje - ponovno će ga uhititi!