WINGS FOR LIFE WORLD RUN

Team Medveščak na visokom 21. mjestu: Hvala navijačima!

07.05.2015 u 09:10

Bionic
Reading

Team Medveščak protekle je nedjelje okupio svoje trkače u četiri grada - u Zadru, u njemačkom Münchenu, švicarskom Oltenu te slovenskoj Ljubljani, i otrčao globalnu utrku Wings For Life World Run za one koji to ne mogu. Iako na ovoj utrci prioritet nikako nije osvojeno mjesto, otrčano vrijeme ili prijeđeni kilometri, već podizanje svijesti o ozljedama leđne moždine te prikupljanje novčanih sredstava za istraživanje liječenja ozljeda leđne moždine koja će jednog dana promijeniti ljudske živote, motiv trkača i želja nikada ne izostane. Svaki trkač daje sve od sebe jer nagrada na kraju, da si upravo svojim činom pomogao nekome, neprocjenjiva je.

Navijači Medveščaka već su se nebrojeno puta našli u takvim situacijama, davali sve od sebe i osjećali to zadovoljstvo koje pruža pomaganje drugima. Ništa drukčije nije bilo ni na utrci Wings For Life World Run. Medveščakovi trkači, njih 79 koji su trčali u Teamu Medveščak, utrku su odradili kao pravi profesionalci pretrčavši 1.063,98 km i zauzevši kao tim visoko 21. mjesto među čak 2836 timova iz cijelog svijeta. Najbolji trkač u redovima Teama Medveščak bio je Mladen Fabijanić s pretrčanih 42.26 km, dok je među trkačicama bila najbolja Valentina Valjak sa 18.05 km.

'Po broju sudionika smo bili 23. globalni tim, no tijekom utrke smo očito nadmašili i neke brojnije timove čime smo zauzeli fenomenalno 21. mjesto s pretrčanih 1064 km. Želim se iskreno uime KHL Medveščak Zagreb, ali i u ime onih za koje je ova utrka i organizirana, zahvaliti svim našim navijačima i navijačicama koji su se odazvali, doprinijeli ovom odličnom rezultatu te još jednom pokazali navijački duh kakav ima malo koji sportski klub iza sebe', izjavio je direktor odnosa s javnošću i medijima Ranko Vučinić.

Utrka Wings For Life World Run, na kojoj je sudjelovalo tisuće trkača, trčala se protekle nedjelje na 35 svjetskih lokacija na šest kontinenata u isto vrijeme.