JEDINSTVENA NOVČANICA

Krešimir Ćosić dobiva prestižnu svjetsku memorabiliju sa svojim likom

31.05.2016 u 13:51

Bionic
Reading

Zadarska košarkaška legenda Krešimir Ćosić ovog tjedna dobiva jedinstveno svjetsko priznanje. Povodom 20. obljetnice njegovog primanja u Kuću slavnih, priznati umjetnik i jedan od samo šezdesetorice koji u dubokom tisku izrađuju poštanske marke Zlatko Jakuš, predstavit će memorabiliju s likom slavnog Krešimira Ćosića.

Jedinstvena novčanica koja predstavlja prestiž i odražava najvrijednije stvari kojih se trebamo sjećati u ediciji od samo tisuću komada, na radost brojnih kolekcionara bit će predstavljena 2. lipnja u 19 sati u Muzeju antičkog stakla u Zadru. Sav prihod od prodaje memorabilija udruga Krešimir Ćosić iskoristiti će za stipendiranje mladih sportskih talenata.

'Krešimir Ćosić zadužio je hrvatsku i svjetsku košarku, a ovo je priznanje podsjetnik mlađim generacijama na velike uspjehe naše legende. Svjetski kolekcionari s nestrpljenjem dočekuju ovu memorabiliju te se veselim što će i mnogi naši partneri kupiti ove unikatne primjerke!', izjavila je Zdenka Zrilić iz organizacijskog tima predstavljanja memorabilije, tvrtke S Event.

Umjetnik Jakuš potpisuje i prvu hrvatsku novčanicu - hrvatski dinar te prvu poštansku marku Republike Hrvatske. Izradio je brojne priznate vrijednosnice diljem svijeta poput unikatnih vrijednosnica Švedske, a njegova marka švedske pošte svojevremeno je proglašena “Zlatnom markom”, odnosno najljepšom markom na svijetu.