SENZACIJA SEZONE

Amerika u čudu: On je nova NBA superzvijezda!?

22.11.2015 u 15:18

Bionic
Reading

Latvijski košarkaš Kirstaps Porzingis oduševljava u dresu New York Knicksa na početku sezone, a svojim nastupom protiv Houstona u subotu ušao je u krug najboljih novaka u povijesti NBA lige...

Porzingis je bivši igrač Seville, a bio je četvrti pick na draftu, no navijači New York Knicksa bili su uvjereni uoči sezone da njihov klub nije najbolje izabrao.

Ipak, na početku nove sezone 20-godišnji Latvijac ih je demantirao: postao je centar o kojem se priča, sa statistikama kakvima se može pohvaliti samo Shaquillle O'Neil u svojoj 'rookie' sezoni.

Protiv Houstona u subotu mladi 221cm visoki Kirstaps je zabio 24 koša, uz 14 skokova i sedam blokada, što je peti najbolji učinak jednog novaka u zadnjih 20 godina. Boljom utakmicom mogu se samo pohvaliti Tim Duncan, Pau Gasol, Lamar Odom i Dean Garrett u svojim prvim sezonama.

Knicksi nakon puno godina sivila konačno imaju pozitivan omjer 8-6 ponajviše zahvaljujući mladom Latvijcu koji je svojom igrom Amerikance ostavio u čudu te najavio veliku NBA karijeru...