OD SRČANOG UDARA

Tužan dan za košarku; preminuo 'Čokoladni grom'

28.08.2015 u 11:03

Bionic
Reading

Bivši NBA košarkaš Darryl Dawkins preminuo je u četvrtak u 58. godini od posljedica srčanog udara

Darryl Dawkins je bio poznat po snažnim zakucavanjima, tijekom utakmicama znalo mu se dogoditi i da slomi ploče, zbog čega je dobio nadimak 'Čokoladni grom'.

'Sa velikom tugom i bolom objavljujemo da nas je napustio naš voljeni suprug i otac, Darryl Dawkins. Darryl je privlačio svojom osobnošću, a pažnju mnogih privlačio je i zbog prepoznatljivog osmjeha, moćnih zakucavanja, ali prije svega zbog njegovog velikog srca', piše u priopćenju obitelji a prenosi agencije Reuters.

Upravo zbog njega i Juliusa Ervinga kasnije su napravljene nove table od ojačanog pleksiglasa i čvršćeg materijala. On je 1975. godine postao prvi košaraš koji je izravno iz srednje škole završio u NBA momčadi. U 15 godina dugoj karijeri igrao je za Philadelphia 76erse, New Jersey Netse, Utah Jazz i Detroit Pistons. Prosječan učinak u NBA mu je bio 12 koševa, 6,1 skokova i 1,4 blokade po utakmici. Osim u NBA igrao je za talijanske klubove Olimpia Philips iz Milana i Libertas Forli, a 1994. se priključio Harlem Globetrottersima.