RASPOLOŽENI GRADONAČELNIK

Bandić: Dražen je bio Mozart na terenu, a ja Mozart u...

27.04.2015 u 19:11

Bionic
Reading

U zagrebačkom muzeju Dražen Petrović obilježena je 20. godišnjica postavljanja spomenika košarkaškom Mozartu u parku Olimpijskog muzeja

Tim su se povodom kod Cibonina tornja odnosno dvorane Dražena Petrovića okupili sportski uglednici, prijatelji obitelji, a na obilježavanju obljetnice bio je i dobro raspoloženi zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, koji je biranim riječima govorio o jednom od najvećih hrvatskih sportaša svih vremena.

'Dražen je jedan od najvećih sportaša svih vremena. Dražen i ja imamo puno toga zajedničkog. On je bio Mozart na terenu, a ja sam Mozart u kuhinji. Šalim se, naravno. Drago mi je da sam u Draženovu muzeju na 20. godišnjicu postavljanja spomenika u Laussani i da mogu ovdje mogu biti uz Biserku Petrović', izjavio je Milan Bandić.

'Biti prvi u hrkanju je uspjeh, a kamoli biti br. jedan u košarci. Ponosan sam i sretan što sam sudjelovao u otvaranju ovog prostora i postavljanju spomenika ispred dvorane. Neka Dražen bude vječni uzor mladim ljudima. Dražen ne bi uspio da nije imao talent i drskost. A uz to je bio i veliki radnik', zaključio je Bandić.

Uz njega, u Draženovu muzeju bili su i ministar obrazovanja Vedran Mornar, Danira Nakić, Gordan Kožulj, Tomislav Paškvalin te brojni drugi uzvanici.