BASKET TOUR

Cedevita Statistima pripala drama u Zadru

19.07.2014 u 12:23

Bionic
Reading

Jedanaesti turnir CEDEVITA BASKET TOURA održao se u Zadru te nam donio fenomenalan turnir sa velikim brojem kvalitetnih ekipa, dinamičnih i neizvjesnih 3x3 utakmica.

Kao uvod u turnir svoj dio odigrale su U14 ekipe a finalnom pobjedom 7:5 LOL (Jakov Kelečević, Roko Višić, Vito Milin) je nadigrao Bla Bla i osvojio zlatne medalje. Kod seniora je 14 ekipa razigravalo po skupinama za ulazak u četvrtfinale.

U prvome je Bili Brig (Ivan Kaštropil, Dinko Kamber, Martin Crnjak, Ivan Dellavia) bio bolji od Underdogsa 8:5, dok su u drugome Pulestri (Ivan Bulić, Josip Bulić, Jure Dražović, Zvonimir Baričević) pobijedio Yellow 11:6. Cedevita Statisti (Duje Kaliterna, Hrvoje Marin, Duje Marin, Božo Vrdoljak) u polufinale su ušli sa 11:5 protiv Mušuna a Mosa Fowiki je u najzanimljivijem četvrtfinalu svladao Škabrnju 11:10.

Prvo polufinale donijelo nam je odličnu utakmicu Bilog Briga i Pulestra, dvije ekipe koje se dobro poznaju a igrale su i finale turnira u Šibeniku. U finale su išli Pulestri minimalnom pobjedom 9:8. U drugom polufinalu odličan otpor Cedevita Statistima pružili su Mosa Fowiki brojnim prodorima Hrvoja Ćuske, Marina Pantalona i Marina Kneževića, ali zasluženu pobjedu 13:9 ipak odnose splićani.

U finalu su igrali Pulestri i Cedevita Statist koji su na prošlogodišnjem Mastersu u Rijeci odigrali fenomenalnu utakmicu u polufinalu. I ovoga puta Cedevita Statist se sjajno vratila u utakmicu te tricom Hrvoje Marina izjednačila na 12:12. Tada na scenu stupa sjajni Duje Kaliterna i još jednom tricom donosi svojoj ekipi pobjedu 14:12. Brojna publika velikim je pljeskom nagradila obje ekipu za fantastičnu košarkašku predstavu na mitskom zadarskom Forumu.