PUSTI MILIJUNI

Kraljevstvo za Ukića: Olympiacos želi Roka

28.06.2009 u 20:21

Bionic
Reading

Grčki velikan Olympiacos, koji je ove godine unatoč velikim ulaganjima ostao u debeloj sjeni mrskih rivala Panathinaikosa, ima velike planove za ljetni prijelazni rok

'Pana' je prošle sezone osvojila dvostruku grčku krunu i Euroligu i to u Pireju ne mogu mirno gledati. Nakon što je ruski Amerikanac Holden negirao mogućnost pristupanja crvenima, Grci i njihov trener Giannakis okrenuli su se Roku Leniju Ukiću.

Ukić je nakon postepenog rasta u Europi prošlo ljeto otišao u NBA ligu gdje je u redovima Toronto Raptorsa odigrao 72 utakmice uz prosječnih 4,2 koša i 2,1 dodavanja po utakmici.

Olympiacos je, prenosi sportando.net, splitskom razigravaču ponudio tri i pol milijuna eura za dvogodišnji ugovor i to je svota zbog koje će Ukić morati dva puta razmisliti želi li se vratiti u Europu. To dvostruko nadmašuje njegova aktualna primanja, a takva plaća donijela bi mu i privilegirani status u momčadi. Takav novac ne daje se za igrača koji sjedi na klupi. S druge strane, sve dok je u Raptorsima Španjolac Calderon, Ukić će teško imati puno više od 12 minuta po utakmici, koliko je igrao ove sezone.