NAJVEĆE POJAČANJE

Nakon pisma isprike Bogdanović vraćen u reprezentaciju!

06.08.2012 u 12:33

Bionic
Reading

Poslije tri poraza na turniru Adecco kup u Ljubljani, očito je svima postalo jasno da reprezentacije Hrvatske s Bogdanovićem i bez njega nije ista

Nekoliko prospavanih noći dovelo je do toga da 23-godišnji sjajni šuter i zvijezda turskog Fenerbahcea uputi pismo izborniku Repeši u kojem se ispričava, a koje prenosimo u cijelosti.

Kako je objavljeno na službenim stranicama HKS-a, izbornik košarkaške reprezentacije Hrvatske Jasmin Repeša nakon primitka pismene isprike Bojana Bogdanovića te razgovora sa Stručnim stožerom i kapetanom Rokom Lenijem Ukićem donio je odluku da se Bojan Bogdanović priključi reprezentaciji 6. kolovoza 2012. u Poreču.

Pismo Bojana Bogdanovića prenosimo u cijelosti:

'Poštovani Izborniče,
prije, svega želio bih se iskreno ispričati svim hrvatskim građanima, ljubiteljima košarke, Hrvatskom košarkaškom savezu, Vama osobno, stručnom stožeru, a posebno svojim suigračima na izgredu koji sam napravio tijekom priprema i zbog kojeg sam s potpunim pravom izbačen iz reprezentacije. Iako mi to nije bila namjera, umjesto da pomognem vraćanju imidža reprezentacije, na čemu Vi inzistirate, ja sam doveo do toga da se, umjesto o košarkaškim aspektima, piše i raspravlja o noćnom životu za vrijeme priprema. Posebno mi je žao što se mogao steći dojam da su to navike većine igrača, što jednostavno nije istina. Nije u redu da se moje suigrače koji su u potpunosti podređeni reprezentaciji, kako na terenu, tako i u slobodno vrijeme, stavlja u kontekst moje gluposti.

Potpuno sam svjestan težine napravljenog izgreda i molim Vas da mi pružite drugu priliku. Ako mi dopustite da se pridružim reprezentaciji, obećavam da ću je iskoristiti i svojim radom i pristupom pokazati kako se radilo o trenutku slabosti, a ne o namjeri podcjenjivanja svoje reprezentacije i svojih suigrača. Potpuno sam svjestan da će u tom slučaju moje ponašanje biti pod posebnim povećalom i da bi me i najmanja pogreška mogla udaljiti s priprema, ali bi mi upravo to bio najveći poticaj kako bih svima pokazao koliko je velika moja želja da pomognem svojim suigračima kako bi zajedno odveli Hrvatsku na Eurobasket 2013. u Sloveniju.

Iskreno se nadam se da ćete prihvatiti moju ispriku i dopustiti mi da se vratim u reprezentaciju, a ja Vam obećavam da ću svojim radom i pristupom opravdati ukazano povjerenje.

Bojan Bogdanović

206852,207831,207915,203431