tportal.hr

Zagreb
+13
Osijek
+12
Pula
+10
Rijeka
+16
Zadar
+12
Split
+11
Dubrovnik
+10

ČEKA SE HALL OF FAME

Kukoča naljutili američki novinari: Srećom, pitaju se stručnjaci!

U rodnom Splitu 43-godišnji Toni Kukoč odmara se s obitelji, a kako nam je kazao u razgovoru, izbor u Kuću slave splitskoga sporta jedan mu je od najemotivnijih trenutaka u bogatoj karijeri

Datum objave:
6.7.2012 14:20

Zadnja izmjena:
6.7.2012 15:03

No iako je Kukoč prošlog tjedna primljen u Kuću slave splitskoga sporta, ipak je zanimljivo čuti očekuje li uskoro uvrštenje u originalni košarkaški Hall of Fame u Sprinfieldu gdje svoje mjesto – od hrvatskih igrača - imaju Dražen Petrović i Krešo Ćosić.

Uz Dražena i Krešu, svoje mjesto u Springfieldu našao je i legendarni hrvatski trener Mirko Novosel, a prvi od hrvatskih košarkaša koji bi trebao ući u njihovo društvo je svakako ljevoruki virtuoz Kukoč, vlasnik tri titule prvaka Europe te tri NBA titule. Neponovljivo!

'Najteže je biti priznat i prihvaćen u svojoj kući', rekao je između ostalog na splitskoj inauguraciji 209 cm visoki Kukoč.

Sličnog je mišljenja bio i nekoliko dana kasnije, kada su se slegnuli dojmovi. Na pitanje očekuje li uskoro izbor u američki Hall of Fame ili prije toga u europski, kojem je baza u Madridu, za tportal.hr je rekao:

'Ne znam što bih vam rekao, ali nadam se da mi ulazak u Kuću slave splitskoga sporta nije posljednji ulazak u neku sličnu instituciju', za tportal.hr kazao je Kukoč.

'Mislim da kao europski košarkaš svakako nisam u prednosti pred američkim igračima koji će u godinama koje slijede ući u Hall of Fame u Sprinfieldu. To je jednostavno tako, a opet, s druge strane, kada se pogleda koji su sve igrači unutra – onda se imam pravo nadati da ću i ja doći na red', u svom je stilu dodao pomalo šaljivim tonom 43-godišnji Kukoč.

202687,201942,199768,199641

Na pitanje nada li se da bi u rujnu 2013. godine, uoči 45. rođendana - kada će biti inauguracija nove klase 'besmrtnika' - mogao doći u društvo suigrača iz Bullsa Michaela Jordana (izabran 2009) i Scottieja Pippena (2010) - ispalio je:

'Dok ne budem unutra, o toj temi mi je bezveze govoriti. Kada bi se pitali neki američki novinari, vjerojatno ne bih nikada ušao unutra! Ali srećom, pita se 20-ak stručnjaka koji itekako cijene ono što si napravio u karijeri', rekao je Kukoč i dodao:

'Nas igrače iz Europe gleda se drugačije, a neki novinari pišu o tome da sam imao slabu statistiku u Bullsima, da sam postizao samo 14 koševa u prosjeku i slično. Ima još jako zločestih napisa o meni, ali svi koji razumiju košarku znaju kakva su Bullsi s Jordanom bili momčad.'

Po napisima američkih medija, od europskih igrača sljedeći bi u Hall of Fame trebao ući srbijanski centar Vlade Divac, Kukočev vršnjak koji je u NBA-u (pogotovo u Lakersima) ostavio dubok trag, ali ipak nije osvojio prsten NBA prvaka.

'Ne zamaram se time, zaista. Kada danas gledam tko je sve bio All-Star igrač, onda naravno da me malo smeta to da su neki klubovi imali po četiri igrača na All-Staru, a nisu bili ni blizu titule prvaka kao moji Bullsi, koji su u sezoni 1995/96. imali rekordne 72 pobjede', završio je Kukoč, koji je te sezone proglašen najboljim šestim igračem NBA lige.

Sviđa ti se članak? Preporuči ga prijateljima!


Odigrane utakmice

Poredak

Utk. Pob. Ner. Izg. Bod.

Nadolazeće utakmice

Važno: Rubrike, Sex files, cura i frajer dana i crna kronika mogu sadržavati sadržaje koji nisu primjereni osobama mlađim od 18 godina. Osobama mlađim od 18 godina se savjetuje posjet ovim rubrikama jedino i samo uz nadzor punoljetne osobe.
Tportal je član Hrvatskog vijeća za medije. HVZM je samoregulatorno tijelo koje prati i sankcionira kršenja novinarske etike.
Saznajte više na http://www.hvzm.hr/
vijece@hvzm.hr