FINAL FOUR EUROLIGE

Vujčićev Olympiacos poražen u borbi za treće mjesto

03.05.2009 u 18:50

Bionic
Reading

U ogledu za treće mjesto na završnici košarkaške Eurolige koja se igra u Berlinu Barcelona je nanijela poraz Vujčićevom Olympiacosu 95:79 (46:30), uz 12 koševa hrvatskog reprezentativca

Nakon što su obje momčadi porazima od Panathinakosa odnosno moskovskog CSKA-a izgubile šansu za osvajanje Eurolige, Barcelona i Olympiacos su u nedjelju odigrali susret za treće mjesto. Katalonska momčad predvođena vrlo dobrim Davidom Andersonom pobijedila je pirejski Olympiacos čije boje brani hrvatski košarkaš Nikola Vujčić 95:79. Pitanje pobjednika riješeno je već nakon prvog poluvremena, u kojem je momčad Barcelone napravila razliku od 16 koševa (46:30), što igrači trenera Janakisa do kraja ogleda nisu mogli dostići.

David Anderson sa 20 koševa i četiri skoka bio je najefikasniji u redovima Barcelone, a osim njega vrlo dobre role su pružili Navarro i Lakovič koji su ubacili po 14 koševa. U redovima Olympiacosa, u čijim redovima nije igrao Childress, najviše su ubacili Greer, 19, te Bourousis, 17, dok je Nikola Vujčić na terenu proveo nešto manje od 20 minuta i postigao 12 poena.