UNICAJA PREČVRSTA

Cibonin niz pobjeda prekinut u Malagi

18.11.2008 u 13:38

Bionic
Reading

Košarkaši Cibone u četvrtom su euroligaškom nastupu uknjižili prvi poraz. Igrači Velimira Perasovića pali su na gostovanju u Malagi, Unicaja je na krilima furiozne druge četvrtine upisala pobjedu rezultatom 77:67 (19:16, 23:12, 14:20, 21:19)

Nakon izjednačene prve dionice, Cibona je uspjela povesti 21:20, no tada na scenu stupa Unicaja predvođena kamerunskim centrom Ndongom i španjolska momčad na odmor odlazi s prednošću od 14 razlike.

Cibona je u posljednje vrijeme stekla golemu dozu samopouzdanja i ušli su u bitku za novi veliki preokret. U nekoliko navrata došli su na razliku od pet koševa minusa koja bi sugerirala neizvjesnu završnicu. Ipak, domaćin je prvo odgovorio tricom Cooka s osam metara, a drugi put serijom od šest koševa Archibalda. Posljednji pokušaj došao je košem uz penal Callowaya za minus šest, ali Španjolci su ponovno uzvratili preko razigravača Cooka i mirno susret priveli kraju.

Najefikasniji kod domaćina bili su Ndong s 18 i Cabezas sa 14 poena, dok je uvjerljivo najbolji kod hrvatskog predstavnika bio Rawle Marshall sa 25 koševa (trice 7/10). Nitko drugi nije zabio više od 11, a nevidljiv je u napadu bio Nikša Prkačin, u dosadašnjim pobjedama jedan od najvažnijih kotačića plavog stroja. Obzirom da je Pearovićeva momčad izgubila 18 lopti, a s iznimkom Marshalla, trice gađala 1/10, poraz ne čudi.

Poslije četiri odigrana kola, Cibona i Olympiacos drže vrh skupine A s tri pobjede. Slijede Maccabi, Avellino i Unicaja s dvije, a Le Mans je usamljen na dnu s nulom na kontu.