ZABORAVILI MOSORA

All Stars: Nova sramota HKS-a i Radića

17.02.2012 u 21:03

Bionic
Reading

Osim po slabo posjećenoj All-Star utakmici domaćih i stranih igrača naših klubova, koja nije uspjela napuniti dvoranu u Križevcima, većina ljubitelja košarke ipak će 17. veljače 2012. pamtiti kao dan kada nas je zauvijek napustio legendarni splitski sportski novinar Milorad Bibić Mosor

Podatak kako je 204 cm visoki Bibić bivši košarkaš Partizana iz Kaštel Sućurca, uspješni košarkaški sudac te dugogodišnji delegat na utakmicama svakako je važan. Naime, sva tri Mosorova 'hobija' su pod patronatom Hrvatskog košarkaškog saveza, a isti taj savez i njegov predsjednik Danko Radić, koji se nije udostojio niti doći na dvoboj u Križevcima, odavno su mu okrenuli leđa.

Najmanje što se moglo napraviti jest minuta šutnje uoči All-Star utakmice, ali nekako se od Radića i društva moglo očekivati – da je neće biti. Sramota je preblaga riječ... Naime, uvijek duhoviti Mosor Bibić kroz svoje članke u Slobodnoj Dalmaciji te ostale medije u kojima je radio, često je prozivao Radića i njegove suce 'poslušnike'.

Veliki košarkaški entuzijast kao što je Mosor jednostavno je stotinama puta želio ukazati na nepravilnosti u našoj košarci, na nesposobnost pojedinih ljudi, a kao odgovor od Radića dobio je – otkaz s mjesta delegata.

'Izbio mi je iz džepa lijep honorar Radić jer je mislio kako me može zaustaviti da svima kažem istinu. Ne dam se ja samo tako', rekao nam je jednom prilikom uvijek nasmijani Bibić.

No čak ni opaka bolest – koja je velikog Mosora prikovala uz krevet – te iznenadna smrt nisu bili dovoljni da iz HKS-a barem minutom šutnje pozovu gledatelje u dvorani da se poklone jednom od najvećih košarkaških novinara u Hrvatskoj. Čovjeku koji je imao milijun prijatelja i isto toliko ideja, čovjeku koji je mrzio nepravdu i koji nije bio zlopamtilo.

Možda će se iz HKS-a naknadno sjetiti da su 'ipak mogli nešto napraviti', ali bojimo se da je kasno.