SISTEM ELIMINACIJE

Aco i Peras su prekriženi, Repeša postaje novi izbornik!

09.02.2012 u 11:34

Bionic
Reading

Ako sve prođe prema planu, ponajbolji hrvatski trener Jasmin Repeša opet će postati izbornik reprezentacije Hrvatske koju će kroz kvalifikacije pokušati odvesti na Eurobasket 2013

Nakon prošlog Eurobasketa u Litvi, kada je selekcija Josipa Vrankovića službeno zauzela tek 13. mjesto, bilo je jasno da sigurno neće voditi Hrvatsku u kvalifikacijama za Eurobasket 2013. koji se igra u Sloveniji.

Službeno je iz HKS-a stiglo objašnjenje da je Vrankoviću istekao ugovor, no svakome tko prati košarku bilo je jasno da bi scenarij bio jednak čak i da je Vranković imao višegodišnji ugovor s HKS-om.

Od rujna pa do dugo očekivane sjednice Upravnog odbora HKS-a prošlo je gotovo pola godine i ako sve prođe prema najavama, kao novi izbornik u četvrtak bi trebao biti potvrđen trener Cibone Jasmin Repeša. I sam Repeša na tu temu je prije nekoliko dana govorio u videointervjuu za tportal.hr

'Danas se sastaje Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza i jedna od točaka je izbornik A reprezentacije. Ne bih govorio o imenima dok se ne potvrdi, no i prije je poznato koja je imena Stručni savjet predložio Upravnom odboru. No može se svašta dogoditi pa ne bih komentirao napise da se već zna ime novog izbornika. Osim izbornika A vrste, birat će svi treneri mlađih muških selekcija', vrlo kratko je za tportal.hr kazao glavni tajnik Željko Drakšić.

Podsjetimo, Stručni savjet HKS-a je prije nekoliko tjedana predložio četiri imena: Nevena Spahiju i Jasmina Repešu te kao tzv. pričuve Velimira Perasovića i Acu Petrovića

U međuvremenu je Petrović potvrđen za novog izbornika reprezentacije Bosne i Hercegovine, a Perasović za novog trenera Valencije, čime je po pravilima ACB lige nedostupan bilo kojoj reprezentaciji. Dakle, njihova imena su prekrižena puno elegantnije nego što su se neki – kojima Petrović i Perasović nisu po mjeri – mogli nadati.

Dodajmo tome da je Spahija iz Istanbula poručio da 'svoj glas daje Jasku (Repeši)' i najjednostavnijim mogućim sistemom eliminacije sasvim je jasno da će novi/stari izbornik biti upravo Repeša, koji je vodio reprezentaciju od 2005. do 2009. godine.

Ako se Repeša vrati na klupu Hrvatske, poklopit će se da je u svega mjesec i pol dana preuzeo dva radna mjesta Josipa Vrankovića, Cibonu i reprezentaciju.

U popodnevnim satima stigla je potvrda iz Hrvatskog košarkaškog saveza u kojem je obznanjeno da ja novi izbornik hrvatske košarkaške reprezentacije Jasmin Repeša. Imenovani su i treneri muških reprezentacija za mlađe dobne kategorije: U20 reprezentacija – trener: Nikša Bavčević, U18 reprezentacija – trener: Jakša Vulić, U17 reprezentacija – trener: Ante Nazor, U16 reprezentacija – trener: Hrvoje Vlašić