OTVORENI INTERVJU

Repeša žali za medaljom s Hrvatskom

31.01.2012 u 17:17

Bionic
Reading

Trener Cibone Jasmin Repeša u intervjuu za tportal.hr govori o svom povratku u Zagreb na klupu 'vukova', o svom trenerskom putu te reprezentaciji Hrvatske

Kada je nedavno na klupu Cibone, nakon Josipa Vrankovića, sjeo trofejni hrvatski trener Jasmin Repeša to je bio znak kako je klub stao na noge. No posrnulu Cibonu nije lako 'razbuditi' i preko noći je vratiti tamo gdje joj je mjesto – u vrh hrvatske i europske košarke.

'Rezultatima ne možemo biti zadovoljni. Otkad sam došao u klub dobili smo svega dvije utakmice, ali imali smo vrlo malo vremena popraviti ono što se moglo', rekao je za tportal.hr Repeša koji najviše žali za propuštenim pobjedama protiv Radničkog i Maccabija u regionalnoj ABA ligi.

Nekoliko riječi Repeša je rekao i o ambicijama kluba u koji je došao, ne samo kao trener, nego i kao savjetnik – čovjek s velikim i bogatim iskustvom?

'Mi smo sada u neviđeno bitnom projektu za Cibonu gdje jedna pobjeda više ili manje nije presudna. Cibona svojom reputacijom mora u svakoj utakmici ići na pobjedu, no danas je važna stabilizacija kluba u svim segmentima. Od financijskog do sportskog dijela, a tu mislim i na omladinski pogon te na sektor skautinga', kazao je Repeša koji je svojim primjerom, kada je nedavno protiv najslabije momčadi ABA lige Zlatoroga svih 40 minuta proveo na nogama.

Nekoliko riječi Repeša je rekao i o reprezentaciji koju je vodio od 2006. do 2009. godine usput je odvevši na dva Eurobasketa (2007. i 2009.), Olimpijske igre (2008.) i na koncu na Svjetsko prvenstvo – gdje je izbornik bio Josip Vranković.

'Preuzeo sam reprezentaciju i počeo sam od kvalifikacija za Eurobasket. Atmosfera je bila takva da mi se jedan dio igrača iz objektivnih ili subjektivnih razloga zahvalio', prisjetio se Repeša dodavši:

'Od tih igrača koji su otkazali njih dvojica, koji su uz puno priznanje drugima bili glavni igrači, su Nikola Vujčić i Gordan Giriček i to nije bila nimalo ugodna situacija. Moje ambicije i ciljevi su bili da se vratimo na velika natjecanja kao što su Svjetsko prvenstvo i Olimpijske igre, a potajno u sebi moja je želja bila medalja. To je bila mlada generacija koja je trebala napredovati i rasti iz godine u godinu', kazao je Repeša.

Govorio je Repeša i o novom angažmanu u reprezentaciji Hrvatske na mjestu izbornika, što je želja čelnih ljudi HKS-a, a otkrio je i kada će priliku u seniorskom sastavu dobiti mladi Marko Arapović - 15-godišnje čudo od igrača (visok 208 cm, rođen 1996.)

Cijeli intervju pogledajte u prilogu ispod ili na MAXzoni.

Razgovor s Repešom