INCIDENT NA UTAKMICI

Pogledajte kako je Hrvat namjerno glavom udario protivnika

02.01.2012 u 14:42

Bionic
Reading

Zvonko Buljan hrvatski je košarkaš koji nastupa za bonski Telekom. Možda je Buljan nepoznat hrvatskoj javnosti, no njemačka ga je upoznala nakon što je na utakmici protiv Albe glavom udario Schultza

Hrvatski košarkaš bonskog Telekoma Zvonko Buljan odradit će dvije utakmice suspenzije i platiti kaznu od 2000 eura zato što je prošlog petka tijekom utakmice u Berlinu glavom udario suparničkog igrača.

Hrvatski je 24-godišnji krilni centar bonskog sastava igrao utakmicu sezone kad je, u devetoj minuti treće trećine, glavom u glavu udario bivšega njemačkog reprezentativca Svena Schultzea. Gubitak kontrole koštao ga je trenutačnog isključenja, dok je kazna Disciplinske komisije Njemačkoga košarkaškog saveza uslijedila.

Na rješenje se nekadašnji junior KK Splita, koji je u redove Bundesligaša ljetos stigao iz solunskog PAOK-a, može žaliti u sljedećim trima danima.

Nije nemoguće da to i učini s obzirom na to da ga je Schultze očigledno isprovocirao nakon što je položio loptu u koš i zbog Buljanove osobne pogreške ishodio dodatno slobodno bacanje.

Isključenje svejedno nije pomoglo berlinskoj momčadi, koja je u dvoboju 15. bundesligaškog kola na svom parketu izgubila 86-78. Buljan je do isključenja ubacio izvrsnih 15 poena uz dva skoka.

Igra 206 centimetara visoki i istetovirani Hrvat, koji se školovao na dvama američkim sveučilištima (TCU i Vincennes), sjajnu sezonu u BBL-u. Tri dana prije dvoboja s Albom u 101-84 porazu od Ulma ubacio je 15 koševa uz 10 skokova.

Za nesportsko je ponašanje u 15. kolu također kažnjen i bivši Cibonin američki centar Jared Homan. Današnji košarkaš minhenskog Bayerna sukobio se u dvoboju protiv BBC Bayreutha s Beckhamom Wyrickom. Propustit će jednu utakmicu, kao i njegov protivnik, te platiti 2750 eura kazne.