EUROBASKET

Srbija pobjedom nad Turskom osigurala četvrtfinale

11.09.2011 u 19:31

Bionic
Reading

Srbija je natjecanje u skupini završila s dvije pobjede i tri poraza, a o tome hoće li to biti dovoljno za treće ili četvrto mjesto odlučivat će ishod dvoboja između Litve i Njemačke

Košarkaši Srbije izborili su nastup u četvrtfinalu Eurobasketa u Litvi, oni su u izravnom dvoboju za prolazak dalje u susretu posljednjeg, 3. kola skupine E u Vilniusu svladali Tursku sa 68:67 (18:11, 17:16, 21:26, 12:14).

Srbiju je do pobjede vrijedne četvrtfinala vodio Miloš Teodosić sa 20 koševa, dok je u redovima Turske najefikasniji bio Omer Onan sa 11 ubačaja.

Srbija je natjecanje u skupini završila s dvije pobjede i tri poraza, a o tome hoće li to biti dovoljno za treće ili četvrto mjesto odlučivat će ishod dvoboja između Litve i Njemačke. Srbija će biti treća samo ukoliko utakmica Litva - Njemačka završi pobjedom Njemačke od 10 ili 11 poena razlike, a u svim ostalim raspletima Srbija će biti četvrta. Litva će biti treća u slučaju pobjede i poraza do devet poena razlike, četvrta ako izgubi sa 10 razlike, a ispast će ako izgubi s 11 ili više razlike. Njemačkoj za prolazak u četvrtfinale treba pobjeda od 11 i više koševa razlike.