NBA

Clippersi su gazde u Los Angelesu

17.01.2011 u 09:58

Bionic
Reading

Premda su ove sezone jedna od najslabijih momčadi lige, Los Angeles Clippersi su u gradskom derbiju u Staples Centru pobijedili aktualne prvake NBA lige Los Angeles Lakerse 99:92 nanijevši im prvi poraz u zadnjih osam susreta

Lakersi su sredinom treće četvrtine imali 12 koševa viška, no Clippersi su sjajnom igrom u završnici treće, a potom i u posljednjoj dionici uspjeli okrenuti rezultat i na koncu ostvariti devetu pobjedu u zadnjih 13 utakmica, nakon što su u sezonu ušli sa svega pet pobjeda u prvih 26 utakmica. Junak utakmice bio je Eric Gordon koji je ubacio 30 koševa uz 6 asistencija, Blake Griffin je dodao 18 koševa i 15 skokova, Baron Davis 14 koševa i 8 asistencija, a DeAndre Jordan 8 koševa i 15 skokova.

Clippersi su nedavno na gotovo identičan način preokrenuli i utakmicu protiv još jednog od kandidata za naslov prvaka Miamia.

'Uvijek je lijepo pobijediti Lakerse. Naši međusobni okršaji uvijek su zanimljivi, obje momčadi žele pokazati tko je gazda u gradu. Lakersi su možda najbolji u SAD, no zna se tko je gazda u LA-u', kazao je sa smiješkom Gordon.

U suparničkim redovima najefikasniji je bio Kobe Bryant sa 27 koševa, 9 skokova i 5 asistencija, Andrew Bynum je dodao 18 koševa i 13 skokova, a Pau Gasol 13 koševa i 8 skokova.

'U ključnim trenucima susreta bili smo nedovoljno čvrsti i agresivni. Fizički su nas pobijedili', smatra Bryant.

Utakmica je bila prepuna visokih tenzija, a u samoj završnici došlo je i do naguravanja nekoliko igrača nakon što je Blake Griffin načinio oštar prekršaj nad Lamarom Odomom. Igrač Lakersa je potom povukao za dres Griffina što je bio signal za sveopće naguravanje. Na koncu su isključena po dvojica igrača sa svake strane, Griffin i Davis kod Clippersa, te Odom i Artest u redovima Lakersa.

'Malo sam pretjerao s reakcijom. Međutim, Griffin je načinio grub prekršaj u trenucima kada je utakmica bila već riješena što nije bilo korektno', pravdao se Odom.

U drugom susretu večeri San Antonio Spursi su pobijedili Denver Nuggetse 110:97. Bila je to 35. pobjeda Spursa ove sezone uz svega šest poraza što ih čini najboljom momčadi lige. Denver je odlično otvorio utakmicu i nakon prve dionice je imao četiri koša prednosti, no u drugoj četvrtini Spursi su slavili sa 16 koševa viška (37:21) i vratili kontrolu. U nastavku utakmice rutinski su sačuvali prednost. Najefikasniji igrači u domaćim redovima bili su Tony Parker sa 30 koševa i 7 skokova, Manu Ginobili sa 18 koševa i 7 asistencija, te George Hill sa 14 koševa. Nuggetse su predvodili Al Harrington sa 18 i Nene Hilario sa 17 koševa.


Rezultati utakmica NBA lige:

Los Angeles Clippers - Los Angeles Lakers 99:92
San Antonio Spurs - Denver Nuggets 110:97