VELIKO I POZNATO IME

Kanadski svjetski prvak novo pojačanje Medveščaka!

21.11.2014 u 20:24

Bionic
Reading

Kanadski hokejaš, 33-godišnji napadač Krys Kolanos novi je igrač Medveščaka, koji će zamijeniti Amerikanca Aarona Palushaja koji je pronašao novi klub u KHL-u

Kolanos je 2000. godine bio 19. izbor na NHL draftu, a birali su ga Arizona Coyotes. To je bio i njegov prvi NHL klub u kojem je u premijernoj sezoni u 59 nastupa postigao 11 pogodaka uz isto toliko asistencija. Osim za Arizonu, Kolanos je u NHL-u još igrao za Edmonton Oilerse, Minnesotu Wild te Calgary Flamese, te u 151 utakmici ukupno postigao 20 golova i imao 22 asistencije.

Kolanos je najveći dio karijere proveo u AHL-u. Promijenio je čak 10 klubova te u 362 utakmice sakupio 329 bodova. Kanađanin ima i iskustvo igranja u Europi, gdje je nosio dres finskog Espooa, njemačkog Krefelda i švicarskog Langnaua, a ni KHL mu nije nepoznanica, s obzirom na to da je prošle sezone odigrao osam utakmica za Torpedo iz Nižnjeg Novgoroda i bio strijelac jednog pogotka u doigravanju.

Osim toga, Kolanos je osvajač naslova svjetskog prvaka s Kanadom 2003. godine.


"Kolanos je visok igrač (191 cm op.a.), s odličnim klizačkim sposobnostima. Prošle sezone je igrao za Torpedo tako da mu je KHL dobro poznat i vjerujemo da će biti dobra zamjena za Palushaja", rekao je sportski direktor Medveščaka Aaron Fox.

Mladi napadač Aaron Palushaj, koji je u Zagreb stigao sredinom rujna, odlučio je iskoristiti mogućnost raskida ugovora s Medveščakom i prihvatiti ponudu novog KHL kluba.

"Palushaj je imao ugovor koji mu dopušta da ode u drugi KHL klub za bolju cijenu te je odlučio iskoristiti tu opciju. Cijenimo što je došao u naš klub i profesionalno odradio svoj posao", rekao je Fox.

Palushaj je za Medveščak postigao tri pogotka, te u 25 utakmica prikupio 12 bodova. Njegovo novo odredište je Avtomobilist iz Jekaterinburga, trenutno osmoplasirana momčad Istočne konferencije KHL-a.