KAKVA POGREŠKA

Sudac Clattenburg umalo upropastio finale Eura!

11.07.2016 u 09:22

Bionic
Reading

Mark Clattenburg na glasu je kao najbolji sudac Europe, no greda mu je spasila karijeru u finalu nogometnog Eura...

Nakon što je nedavno sudio finale Lige prvaka, 41-godišnji Englez dobio je čast suditi i ključnu utakmicu u finalu Eura, no nije se proslavio. U prvom poluvremenu nije sudio evidentan prekršaj Payeta na Ronaldu zbog kojeg je kasnije slavni Portugalac morao izaći iz igre. No, to je još bila mala pogreška, s obzirom na onu koju je napravio u produžetku.

Naime, Clattenburg je grubo pogriješio kada je dosudio Koscielnom igranje rukom na dvadesetak metara od gola Francuske, tijekom drugog produžetka. Usporena snimka jasno je pokazala da je Eder bio taj koji je igrao rukom, a Englez je nasjeo i donio krivu odluku.

Bilo je to kod rezultata 0:0 i taj je trenutak mogao odlučiti utakmicu. No, slobodnjak kojeg je izvao Raphael Guerreiro umjesto u mreži odsjeo je na gredi. Da je Portugal iz tog slobodnjaka zabio pogodak, izbio bi skandal, a Clattenburgova sudačka karijera bila bi gotovo upropaštena.

Na sreću Engleza, ključni trenutak dogodio se nekoliko minuta kasnije, a Eder koji je prevario sudaca i nije htio priznati svoju pogrešku, na kraju je preciznim udarcem riješio finalnu utakmicu...