SLAVENOV TROLIST

Prvim krugom Eura dominirali su 'Bilićevi sinovi'

15.06.2016 u 14:54

Bionic
Reading

Iza nas je prvi krug natjecanja u skupinama najmasovnijeg Eura u povijesti. Svi su po jednom pokazali što znaju i postavili si smjernice za ostatak natjecanja, a već su se izdvojile i prve veile zvijezde natjecanja

EURO je 'počeo' kada je Dimitry Payet primio loptu na 20 metara i kao snajperom odveo Francuze do prve pobjede. Najbolji igrač utakmice bacio je u trans domaćine i u suzama poput heroja izišao iz igre kako bi još bolje osjetio koliko je usrećio svoje navijače. Vodio je pored malo uspavanog (proigrat će se i on, nema sumnje) Pogbe Francusku i naznačio da je spreman 'biti Zidane' ove generacije.

'Bolji od Zidana' ionako cijelu sezonu pretjeruju navijači West Hama. Payet im je najljepši poklon do sada od Slavena Bilića, igračina je kakva se rijetko viđa i to je jasno dao do znanja hrabrim Rumunjima u prvoj utakmici natjecanja. Biliću možda predstoji velika bitka za Payeta s najbogatijim klubovima svijeta.

U ostalim dvobojima prvog kola Payet možda i nije nadmašen. Ako i jest, to je uspjelo Luki Modriću. Igraču oko kojega je Bilić desetljeće prije Payeta bazirao svoje uspjehe. Preuzeo ga je u U21 reprezentaciji, i zajedno s Eduardom i Ćorlukom uskoro od njih sazidao kralježnicu A momčadi. Od tada je Hrvatska 'Lukocentrična' i u priličnoj mjeri ovisi o raspoloženju zadarskog dirigenta. Ako Modrić zadrži sličan nivo iz dvoboja s Turskom i u ostatku natjecanja Hrvatska može jako puno. Može i sve.


Istaknuo se i nesretni Ćorluka. Igrač kojemu je Bilić pružio debi u prvom dvoboju svog mandata u Livornu i praktički ga nije vadio iz igre kroz sva tri ciklusa. Doveo ga je kasnije i u Moskvu gdje je danas kapetan Lokomotiva, te mu ostao stručnjak s kojim je najdulje radio. Vedran će dugo pamtiti prvo kolo svog trećeg Eura jer su ga šivali više nego što se i najveće pehiste krpa - cijele sezone.


Natjecanje je tek počelo i još se ne nude suviše relevantni pokazatelji, no Modrić i Payet su uz Iniestu (koji ipak nije zabio...) odigrali možda i najbolje role do sada na čast svom bivšem i aktualnom treneru.