nešto se 'kuha'

Zvijezda Osijeka u iznenađujućem transferu odlazi u Rusiju: Svi razmišljamo o tom izazovu

24.01.2024 u 13:04

Bionic
Reading

Već se nekoliko dana šuška kako bi Kristijan Lovrić (28) ove zime mogao napustiti Osijek. Naime, nekoliko je ruskih i turskih klubova iskazalo interes za jednog od najskupljih igrača Osijeka, a klub bi vrlo rado zaradio još pokoji euro

Kristijan Lovrić (28) je u Osijek stigao u veljači 2022. iz Gorice u transferu teškom čak 1,7 milijuna eura. To je drugi najveći ulazni transfer u povijesti Osijeka nakon kupovine Ramona Miereza, no činjenica je da Lovrić nije ni približno ispunio očekivanja. Ukupno je Lovrić odigrao 56 utakmica te je zabio osam golova uz još devet asistencija.

'Došao sam sa statusom jednog od boljih igrača HNL-a, bio sam u krugu reprezentativaca, pa sam očekivao daljnji iskorak u karijeri jer sam došao u odličnu momčad, ali nisam uspio odmah početi opravdavati takav status, pa je pritisak sa strane, ali i onaj koji namećem sam sebi rastao te se sve više pretvarao u nezadovoljstvo', pokušao se 'opravdati' Kristijan Lovrić u razgovoru za Glas Slavonije te dodao:

'Onda mi se dogodila ozljeda koja me na duže vrijeme maknula od terena, a nakon koje nikako nisam uspijevao uloviti željenu formu. Sve to me jako opterećivalo jer sam u glavi stalno vrtio taj sjajan doček koji sam imao i bio svjestan kako ne uzvraćam na pravi način. Nadam se kako je to loše razdoblje sada iza mene...'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Svi su od njega očekivali puno više...

'Još uvijek me izjeda što nisam uzvratio navijačima na očekivani način. Nikada u životu neću moći zaboraviti način na koji sam dočekan ovdje. I danas vrtim film iz te večeri, ne mogu to izbaciti iz glave i time si sigurno pravim pritisak veći nego što bih trebao. Očekivanja su bila velika, a igrama nisam opravdao razlog zbog kojeg sam doveden', iskreno kaže Lovrić za Glas Slavonije i napominje:

'Više me muči psihološki dio jer sam sebi sam postavio visoka očekivanja kada sam dolazio u Osijek, a koja nisam uspio ispuniti...'

No, sad se čini da će Kristijan Lovrić u Osijeku ostati na neispunjenim očekivanjima jer posljednjih se dana intenzivno počelo se šuškati o njegovu mogućem transferu u Rusiju ili Tursku. Informacije iz menadžerskih krugova potvrdile su nam interes velikog ruskog prvoligaša za Lovrića, a kako prijelazni rok u Rusiji započinje sutra, 25. siječnja, te traje sve do 22. veljače, čeka nas zanimljivih mjesec dana. Realno, Osijek bi vrlo rado zaradio koji euro, pa prodaja Lovrića nikoga ne bi trebala iznenaditi.

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Na tu je temu reagirao i sam Kristijan Lovrić.

'Svi koji me poznaju znaju kako bih bio najsretniji kada bih s Osijekom osvojio neki trofej. Normalno, svaki igrač razmišlja o inozemnom izazovu. No za eventualni odlazak pitat će se i sam klub, jer i on treba biti zadovoljan ponudom. Ako bi se takav posao danas-sutra realizirao, volio bih da njime svi budu zadovoljni. Osijek mi je kao grad i klub jako puno dao, pa jednostavno ne mogu otići tek tako', zaključio je Kristijan Lovrić.

Standings provided by Sofascore