supersport hnl

Zoran Zekić nakon teško izborene pobjede: Dogodilo se sve što se ne smije dogoditi

05.04.2024 u 20:19

Bionic
Reading

Osijek je u 29. kolu SuperSport HNL-a slavio 3:2 u gostima kod Rudeša. Momčad Zorana Zekića tako je nakon dugo vremena povezal dvije pobjede

U prvoj prvenstvenoj utakmici na stadionu SC Rudeš domaće je u vodstvo doveo Tomislav Mrčela (11), na 1-1 poravnao je Petar Pušić (35) da bi u nastavku povratnik nakon ozljede Kristijan Lovrić (56, 59) s dva brza gola odveo goste na 3-1, a Mrčela (79) je svojim drugim golom ublažio poraz Rudeša.

'Shvatili smo jako ozbiljno utakmicu, upozoravali smo dosta. I dogodilo se sve što se ne smije dogoditi, da dobiješ gol iz prve prilike nakon prekida koji nam je boljka. Za trenera je prilično deprimirajuće, bio sam napadač, ali nisam zabijao iz prekida previše. To je stvar karaktera, a kod nas se ponavlja i dalje', kazao je nakon utakmice trener Osijeka Zoran Zekić te nastavio:

'Bilo je nervoze, neforsiranih grešaka, ali najbolje što smo zabili za 1-1, mogli smo i drugi odmah. Igrači s klupe donijeli su pobjedu iako nije bilo sve dobro za moje živce.'

>> MAXSport – najbolje od hrvatskog nogometa! Više informacija OVDJE.

Izvor: tportal.hr / Autor: Croatel/MAX Sport

Pohvalio je Zekić povratnika nakon ozljede, dvostrukog strijelca Kristijana Lovrića.

'Bio je u zdravstvenim problemima, nije trenirao, ali na zadnja dva treninga pokazao je dobar dio ovoga što i danas. Inače ne guram igrače poslije tolike pauze. Ali moram pohvaliti i Guedesa. Matković? Dobio je udarce u gležanj, koljeno, leđa, ali mlad je, neka dobije batine, svi smo to prošli. Malenica? Vidio sam informacije po novinama, ja imam dvojake, pričekat ćemo potvrdu...', kazao je Zekić te se osvrnuo na ambijent i travnjak:

'S obzirom na stanje u HNL-u, ovo je bilo kakvo treba biti u prvoj ligi.'

>> Sve videosažetke SuperSport Hrvatske nogometne lige pogledajte OVDJE.

  • +24
Rudeš - Osijek, 29. kolo SuperSport HNL-a, 5.4.2024. Izvor: Cropix / Autor: Damir Krajac

Trener Rudeša Davor Mladina nije bio previše razočaran novim porazom...

'Zadovoljan sam. Smiješno je pričati, ali moram reći da smo imali dosta problema. Neki standardni igrači danas nisu igrali. Ne mogu tražiti alibi, ali ovi momci koji su dobili šansu nisu još na nivou da odrade. Dali su maksimum, ne svi jer ima pojedinaca koji nisu bili na razini. Mogu biti zadovoljni utakmicom, ali vidite da to rješavaju izvanserijski igrači. Da nam nije zabio, ne vidim kako bi to dobili. Igrali smo otvoreno, ali nismo zabili taj još jedan gol', kazao je Mladina te zaključio:

'Igramo kući. Puno smo goropadniji i bolji s pomlađenim sastavom. Mislim da ćemo moći igrati s protivnicima koji dolaze, Belupo, Varaždin i Istra. Ipak je razlika, igrali smo u gostima cijelu sezonu. Možda griješim, ali vi ste po našim prezentacijama vidjeli da smo ozbiljna ekipa. Samo individualno se to riješava…', zaključio je trener Rudeša.

>> više statistike potražite OVDJE.