nema pobjeda

Zoran Mamić zavladao Emiratima, ali u Ligi prvaka je sasvim drukčija priča

06.03.2018 u 18:19

Bionic
Reading

Bivši Dinamov trener Zoran Mamić možda sigurno grabi prema tituli s Al Ainom u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, no u azijskoj Ligi prvaka nakon tri odigrane utakmice grupne faze još uvijek čeka na pobjedu...

Otkad je napustio Maksimir u srpnju 2016. godine mlađi brat Mamić odrađuje dobar posao na Bliskom Istoku, a u siječnju prošle godine preuzeo je klupu Al Aina, dvostrukog osvajača azijske Lige prvaka s kojim vodi u prvenstvu Ujedinjenih Arapskih Emirata s četiri boda ispred konkurencije nakon 18 odigranih utakmica.

  • +4
Zoran Mamić Izvor: Pixsell / Autor: Petar Glebov/PIXSELL

No, u elitnom klupskom azijskom natjecanju ima puno više problema. Nakon remija sa saudijskim Al Hilalom i katarskim Al Rayyanom, u trećem kolu Lige prvaka kod kuće je jedva izbjegao poraz protiv iranskog Esteghlala.

Iako je gubio većim dijelom susreta, Al Ain je na kraju golom Ahmeda Khalila u 89. minuti iz penala izjednačio na 2:2 i ostao u igri za prolazak dalje.

Inače, Mamić ima momčad sastavljenu od igrača uglavnom iz Emirata, pojačanu uglednim Šveđaninom Marcusom Bergom, Japancem Shiotanijem te Brazilcem Ciaom. U ovom trenutku to je dovoljno za dominaciju u domaćem prvenstvu, ali ne i u Ligi prvaka...