Igra u Cincinnatiju

Zna se zašto je Đoković tema broj 1 u SAD-u, ali jedno pitanje ga je dosta iznenadilo

14.08.2023 u 14:54

Bionic
Reading

Novak Đoković, tenisač s najviše Grand Slam titula u povijesti, nakon dužeg vremena zaigrat će na nekom turniru u SAD-u

Razlog zašto ljubitelji tenisa u SAD-u tako dugo nisu vidjeli uživo Novaka Đokovića jest zabrana ulaska u zemlju bez potvrde o cijepljenju protiv korona virusa.

Tako će Đoković zaigrati na Mastersu u Cincinnatiju pa je stoga razumljivo da je upravo srpski tenisač bio najzanimljiviji medijima. Pogotovo iz razloga što u karijeri ima 38 osvojenih Masters turnira, a na pitanje o motivaciji rekao je:

'I dalje imam elana i motivacije dolaziti na najveće turnire i pokušavati pobjeđivati, osvajati naslove i usrećiti gledatelje', kazao je Đoković kojem će ovo biti prvi turnir nakon što je izgubio finale Wimbledona protiv Carlosa Alcaraza. Ostaje dojam kao da ga je iznenadilo pitanje o finalu Wimbledona...

'Ovako, nije to bio ni prvi ni zadnji meč koji sam izgubio, tako da sam taj poraz prebolio u jednom danu. Naravno da bi joj trebao odmor nakon tog dvoboja, kao i druženje s obitelji, a to sam i napravio. Bilo mi je žao što nisam riskirao tijekom tog finala. Bio sam u dobroj poziciji u drugom setu, osjećao sam da sam blizu vodstva. Ipak, u petom setu bilo je break lopti. Bilo je vrlo neizvjesno, ali Carlos je zaslužio pobjedu jer je igrao bolje u bitnim trenucima, kao što sam rekao nakon finala. Idemo dalje dalje', kazao je na temu Wimbledona Đoković, dodavši:

'Znate, da nisam motiviran, ne bih bio ovdje. Sada, nakon mnogo godina profesionalnog tenisa, osjećam da imam izbor igrati ono što stvarno želim igrati. I stvarno sam želio biti ovdje u Cincinnatiju. A naravno, US Open je jako blizu…', dodao je Đoković.