OVO NIJE NORMALNO

Novi najskuplji transfer u povijesti engleskog nogometa! Vrijedi li on toliko?

14.08.2023 u 12:47

Bionic
Reading

Transfer Moisesa Caicede iz Brightona u Chelsea je gotova stvar, a londonski velikan isplatit će najveću odštetu u povijesti engleskog nogometa

Ima se, može se! Barem je tako kada je u pitanju Chelsea koji je svoju eru suludog trošenja počeo s dolaskom milijardera Romana Abramovića, a nastavilo se i nakon odlaska ruskog bogataša. Chelsea je uspio slomiti otpor Brightona i na Stamford Bridge stiže ekvadorski veznjak kojeg je želio još u zimskom prijelaznom roku.

U utrku se uključio i Liverpool koji je prvi ponudio više od 100 milijuna funti za, Brighton je tu ponudu prihvatio, no Caicedo je zaustavio transfer, jer je želio baš u Chelsea.

Konačna ponuda od 115 milijuna funti (133 milijuna eura) je prihvaćena, i ovih dana se očekuje službena potvrda rekordnog transfera u Premiershipu.

Naime, do sada je rekord držao još jedan igrač Chelseaja, Enzo Fernandez, koji je u zimi stigao iz Benfice za 121 milijuna eura.

Inače, ovaj 21-godišnjak iz Ekvadora, za Brighton je odigrao 52 utakmice, te zabio tek dva gola i imao tri asistencije pa sami procijenite je li ova isplaćena odšteta malčice previše.